Θεοδωρικάκος: Χωρίς παρελάσεις η 25η Μαρτίου, με σημαίες στα μπαλκόνια

Θεοδωρικάκος: Χωρίς παρελάσεις η 25η Μαρτίου, με σημαίες στα μπαλκόνια

Ματαιώνονται οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας λόγω του κορονοϊού.

Επίσης, πέραν του ότι δεν θα τελεστούν δοξολογίες στους ναούς, δεν θα πραγματοποιηθούν και καταθέσεις στεφάνων καθώς και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις. Κατ΄εξαίρεσιν, θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, οι επικεφαλής των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Kοινοβούλιο και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα, με έγγραφο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προς Περιφέρειες και Δήμους της χώρας , εφιστά την προσοχή τους για την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των προβλέψεων για τη ματαίωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου για την επανάσταση του 1821. Παράλληλα, μέχρι τις 12 Απριλίου 2020, ματαιώνονται και οι παρελάσεις στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, «ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821». Και καλεί ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία όχι μόνο όλες οι κρατικές υπηρεσίες, οι περιφέρειες, οι δήμοι, στους χώρους των υπηρεσιών τους αλλά και οι πολίτες στα σπίτια τους.

Ηδη, με κανονιστική πράξη του υπουργείου Εσωτερικών έχει ορισθεί ότι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ότι θα υπάρξει γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2020 αλλά και η φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) , των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2020.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter