Θεοφάνεια: Ήπια αστυνόμευση στις εκκλησίες, ΜΑΤ στους αριστερούς

Θεοφάνεια: Ήπια αστυνόμευση στις εκκλησίες, ΜΑΤ στους αριστερούς

Με τη διάσταση μεταξύ της Ιεράς Συνόδου και της κυβέρνησης να παραμένει για το θέμα των ναών – αν θα είναι ανοικτοί την ημέρα των Θεοφανείων ή όχι- η κυβέρνηση φαίνεται πως ετοιμάζει μια «ήπια» αντίδραση.

Παρά τη σημερινή συνάντηση στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, δεν φαίνεται πως βρέθηκε μια ουσιαστική λύση.

Η μεν κυβέρνηση επιμένει στη θέση της να παραμείνουν κλειστοί οι ναοί αύριο, ημέρα των Θεοφανείων, η δε Εκκλησία να ανοίξει τους ναούς.

Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί καμία άλλη προσέγγιση πέραν των πληροφοριών από την ίδια την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ «η αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς θα είναι ήπια, ενώ θα ακούγονται από τα περιπολικά ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών»

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν:

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους πολίτες. Πρέπει όλοι να δείξουν την ανάλογη ευθύνη στην κοινή προσπάθεια για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού».

Σημειώνεται επίσης ότι οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές είναι σε συνεχή συνεννόηση με ιεράρχες ενώ απόψε να πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η κυβέρνηση προτιμά τη «διολίσθηση» για να μην έρθει σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία ενώ ο καθένας μπορεί να θυμηθεί ποια ήταν η αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι σε όσους ήθελαν με πλήρη τήρηση των μέτρων προστασίας να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου ή να αφήσουν ένα λουλούδι για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter