Θεοχάρης για «κανόνι» Thomas Cook: «Θα χάσουμε μισό δις ευρώ»

Θεοχάρης για «κανόνι» Thomas Cook: «Θα χάσουμε μισό δις ευρώ»

Για το κόστος της κατάρρευσης της Thomas Cook μίλησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Χάρης Θεοχάρης. Ο υπουργός Τουρισμού αποπειράθηκε να αποδώσει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας όμως ότι κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το ξαφνικό «θάνατο» του τουριστικού κολοσσού.

«Θα χάσουμε μισό δις ευρώ από τον ελληνικό τουρισμό» παραδέχτηκε, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάκτηση αυτού του ποσού. Σημείωσε δε ότι αυτό θα γίνει με την αναπλήρωση των δυνητικά χαμένων αεροπορικών θέσεων και για αυτό βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών.

Ως προς τις οικονομικές απώλειες των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας από την πτώχευση της Thomas Cook, επισήμανε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Ι.Τ.Ε.Π. (Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων) η ζημιά ανέρχεται στα 315 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιμετώπιζε την Thomas Cook σαν στρατηγικό εταίρο της χώρας, αλλά παραδέχτηκε μετέπειτα πως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το ξαφνικό «κανόνι».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χ. Θεοχάρης είχε συναντήσει επίσημα τη διοίκηση της Thomas Cook στις 25 Ιουλίου, δύο μήνες περίπου πριν το «κανόνι», παραδεχόμενος μεταγενέστερα πως είχε ενημερωθεί για τα κακώς κείμενα στην εταιρία. «Φυσικά και ήταν αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος και ίσα ίσα συμφωνήσαμε να παρακολουθούμε το πλάνο που έπρεπε να ακολουθήσει η εταιρεία» είχε δηλώσει στην ΕΡΤ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter