Θεοχαρόπουλος: Δεξιά και οικογενειοκρατία η Αριστερά με κοινωνική δικαιοσύνη για τους πολλούς

Θεοχαρόπουλος: Δεξιά και οικογενειοκρατία η Αριστερά με κοινωνική δικαιοσύνη για τους πολλούς

Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες αποφασίζουν για τη ζωή τους, δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνει ότι στις εθνικές κάλπες οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν «αν στη χώρα θα εφαρμοσθεί ένα προοδευτικό ή ένα συντηρητικό σχέδιο», μεταξύ «Δεξιάς και οικογενειοκρατίας για λίγους ή της Αριστεράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, τονίζει ότι είναι στο χέρι των πολιτών «να μην φέρουν ξανά στο προσκήνιο όσους έβαλαν τη χώρα στην κρίση και να εμπιστευθούν όσους έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια για τη νέα πορεία της Ελλάδας». Αναφέρει ότι σε αντίθεση με τις ευρωεκλογές, «τώρα το βασικό κριτήριο θα είναι η καθημερινότητα τους» και σε αυτό το πλαίσιο προχωρά σε προγραμματική αντιπαράθεση των δύο σχεδίων, σημειώνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μεταξύ άλλων στο «προοδευτικό σχέδιο» εντάσσεται περαιτέρω μείωση της ανεργίας και η περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού. Κατηγορεί τη ΝΔ ότι δεν θέλει να αποκαλύψει, όπως αναφέρει, ότι έχει «ταξική πολιτική εναντίον των φτωχών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων» και επικρίνει το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης «αρνείται ακόμα και το ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα, ενώ δεσμεύθηκε δημοσίως δύο βδομάδες μόλις πριν τις ευρωεκλογές».

«Η ΝΔ σήμερα προσπαθεί να εγκλωβίσει τον ελληνικό λαό, χρέος μας είναι να το αποτρέψουμε», αναφέρει.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει απολύτως δικαιωμένος για την επιλογή να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «τον προοδευτικό πόλο της χώρας απέναντι στον συντηρητικό της ΝΔ». Επικρίνει το Κίνημα Αλλαγής για «βαθιά ανιστόρητη και μακριά από τον προοδευτικό κόσμο» θέση περί «στρατηγικής ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ. «Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ προχωράμε και στη νέα εποχή για μια σύγχρονη ισχυρή αριστερή προοδευτική παράταξη», τονίζει.

Με αφορμή τη συνεργασία του Σοσιαλιστικού Κόμματος με τους Podemos στην Ισπανία, ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει στο Πρακτορείο ότι «όπου η Σοσιαλδημοκρατία αποτέλεσε το δεκανίκι της Δεξιάς συρρικνώθηκε, ενώ όπου αποφάσισε να συμμετέχει σε προοδευτικές συμμαχίες με την Αριστερά, ωφελήθηκαν και οι προοδευτικές δυνάμεις και η κοινωνία». «Για αυτό θα έπρεπε και το ΚΙΝΑΛ να αλλάξει θέση και να συνεισφέρει σε μία ευρεία προοδευτική συμμαχία. Αλλά δεν το βλέπω», σχολιάζει.

Ο υπουργός σημειώνει ότι «ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση και πως ήδη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία καταγράφεται αύξηση τουριστικών αφίξεων και εισπράξεων στην χώρα μας τους πρώτους μήνες του 2019 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2018. Επισημαίνει τον στόχο του «η τουριστική περίοδος να κυλήσει ομαλά στα σημερινά υψηλά επίπεδα, αλλά και να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την ανάπτυξη μέχρι το και το τέλος της τουριστικής σεζόν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter