Θεοχαρόπουλος: Θέλω λύση και όχι αδιέξοδο στο Μακεδονικό

Θεοχαρόπουλος: Θέλω λύση και όχι αδιέξοδο στο Μακεδονικό

Τη θέση του να υπάρξει λύση στο Μακεδονικό, προς όφελος της χώρας, δηλαδή με τις προϋποθέσεις της σύνθετης ονομασίας erga omnes, για χρήση έναντι όλων, καθώς και με τις απαραίτητες νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις, για να αποτραπούν τα ζητήματα αλυτρωτισμού, επανέλαβε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

Προσέθεσε μάλιστα πως αν υλοποιηθούν αυτές οι προϋποθέσεις, τότε ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας των αποφάσεων, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε προς τη λύση και όχι προς ένα νέο αδιέξοδο».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας διεθνούς δεσμευτικής συνθήκης, η οποία είναι υπεράνω των Συνταγμάτων των χωρών, με την οποία θα υπάρξει η νομικά δεσμευτική εγγύηση με την σφραγίδα ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Όσο για τους χειρισμούς και τις θέσεις της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα, καθώς ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα (σ.σ. ο Πάνος Καμένος) δεν συμφωνεί, αλλά υποστήριξε πως στο Κίνημα Αλλαγής «όπως και στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έτσι και στα εθνικά, δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε», δηλαδή «δεν περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο Καμμένος για να καθορίσουμε τη δική μας στάση μας». 

Η ΔΗΜΑΡ μπορεί, πρόεδρε, αλλά δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν η Φώφη Γεννηματά, στη γραμμή Μητσοτάκη, είχε δηλώσει ότι αν δεν εξασφαλίζεται συναίνεση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, το κόμμα της θα καταψηφίζει νομοσχέδια ακόμα κι αν… συμφωνεί με το περιεχόμενό τους! Ακόμα και στο θέμα του Μακεδονικού, άλλωστε, μπορεί να τάσσεται υπέρ μιας λύσης με τις προϋποθέσεις που ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ωστόσο, δεν σταματά να αναδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τις όποιες διαφωνίες Καμένου. Με λίγα λόγια, αυτόν τον μη «ετεροπροσδιορισμό», τον έχουμε δει προς το παρόν από τη ΔΗΜΑΡ, από το Ποτάμι και από το ΚΙΔΗΣΟ, αλλά μένει να τον δούμε και από το ΠΑΣΟΚ… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter