Θεοχαρόπουλος: Οι πολίτες απαιτούν μία προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί η Δεξιά

Θεοχαρόπουλος: Οι πολίτες απαιτούν μία προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί η Δεξιά

Μεγάλη νίκη των προοδευτικών πολιτών της Ισπανίας, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στην Ιβηρική χώρα. 

Και υπογραμμίζει, σε δήλωσή του, ότι η νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που οδήγησε σε ήττα το Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Δεξιάς, δεν ήρθε ξαφνικά και τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα της απόφασης του Πέδρο Σάντσεθ «να στρίψει το τιμόνι προς τα αριστερά».

«Η απόφαση αυτή αρχικά επικρίθηκε έντονα από όσους θέλουν τη Σοσιαλδημοκρατία να παίζει συμπληρωματικό ρόλο σε συντηρητικές πολιτικές, από όσους την θέλουν δεκανίκι της Δεξιάς. Επιβραβεύθηκε όμως τελικά από τους Ισπανούς πολίτες, οι οποίοι απαιτούν προοδευτικές συνεργασίες για να ηττηθεί η Δεξιά», προσθέτει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Επισημαίνει δε ότι «οι πολίτες της Ισπανίας δεν έδωσαν αυτοδυναμία και απαιτούν για την επόμενη μέρα μία νέα Προοδευτική Συμμαχία των δυνάμεων της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας που απεγκλωβίζεται από τον εναγκαλισμό με τις δυνάμεις της Δεξιάς». «Η Ισπανία δείχνει τον προοδευτικό δρόμο σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο χέρι των προοδευτικών δυνάμεων είναι να τον ακολουθήσουμε», τονίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος

Σημειώνει επίσης ότι είναι αρνητικό ότι όχι μόνο μπαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Ακροδεξιά στην ισπανική Βουλή αλλά και καταλαμβάνει και ένα υψηλό ποσοστό (10%) λέγοντας: «Αυτή η άνοδος της δεν αντιμετωπίζεται με ενσωμάτωση της ατζέντας της από τα υπόλοιπα κόμματα, αυτή η πολιτική οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα. Η άνοδος της Ακροδεξιάς κάνει επιτακτική την ανάγκη μίας νέας συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων που δεν θα απογοητεύσει τους πολίτες αλλά θα δώσει εφικτές προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα τους».

Πηγή: ΑΠΕΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter