Θεοχαρόπουλος στη δίκη της ΧΑ: «Ο εχθρός είναι εντός των πυλών»

Θεοχαρόπουλος στη δίκη της ΧΑ: «Ο εχθρός είναι εντός των πυλών»

Τη δίκη της Χρυσής Αυγής παρακολούθησε σήμερα αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλο. Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ παρέμειναν για δύο ώρες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κατά την είσοδο του στο δικαστήριο δήλωσε ότι η παρουσία τους εκεί αποτελεί μια πολιτική πράξη. «Το Κράτος Δικαίου είναι το όπλο μας απέναντι στα όπλα εγκληματιών. Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Στόχος μας», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, «είναι να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν δικαιοσύνη, 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 3,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Για να μη συνεχίζουν τη δράση τους αποθρασυνόμενα τα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης, που κατηγορείται ως εγκληματική. Οι χρυσαυγίτες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «δεν κατηγορούνται γιατί απλά πιστεύουν σε κάποιες ιδέες, αλλά για τις εγκληματικές τους πράξεις».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφερόμενος στην αντίδραση του πολιτικού συστήματος απέναντι στη Χρυσή Αυγή, δήλωσε ότι δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μιθριδάτη. Και εξήγησε ότι οι ανακοινώσεις καταδίκης «είναι πλέον ανεπαρκείς», καθώς το πολιτικό σύστημα οφείλει ομόθυμη και θεσμική απάντηση: «Η Δημοκρατία έχει όρια και τα όριά της είναι ο νόμος. Έχει τρόπους να αμύνεται και δεν θα την αφήσουμε ανυπεράσπιστη. Η Δημοκρατία οφείλει να αυτοπροστατεύεται. Δεν υπάρχει χρόνος. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter