Θεοχαρόπουλος: Το 2018 είχαμε 33 εκατ. αφίξεις τουριστών έναντι 24 εκατ. το 2014

Θεοχαρόπουλος: Το 2018 είχαμε 33 εκατ. αφίξεις τουριστών έναντι 24 εκατ. το 2014

Τον ΕΟΤ επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, το πρωί της Πέμπτης.

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε στους εργαζόμενους του ΕΟΤ, τονίζοντας ότι “πρέπει να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα. Να αυξηθούν τα μερίδια, να αυξηθούν οι αφίξεις. Είχαμε 33 εκατ. αφίξεις διεθνών τουριστών, σε σχέση με τα 24 εκατ. αφίξεις που υπήρχαν το 2014. Να αυξηθούν το 2019, να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο όλα τα μεγέθη, όλα αυτά όμως δεν γίνονται με αυτόματο πιλότο. Όλα αυτά γίνονται με δουλειά, με σχέδιο, με αποτελεσματικότητα. Και για αυτό θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή μας σε συγκεκριμένο σχέδιο. Και βεβαίως με ιεράρχηση προτεραιοτήτων.»

Αναφέρθηκε και στα θετικά μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, λέγοντας το εξής:

“Βρισκόμαστε σε μια περίοδο αυτές τις ημέρες, οι οποίες πράγματι υπάρχουν θετικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και για τον τουρισμό, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, κεντρικό αίτημα αυτή την περίοδο και βεβαίως από το 2020 από το 13% στο 11% και στη διαμονή και στην εστίαση.”

Στον χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους παραβρέθηκε και η πρώην υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά η οποία ευχήθηκε στον κ. Θεοχαρόπουλο «καλή επιτυχία σε αυτό το έργο». Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας τόνισε στην τοποθέτησή του: “Όταν εμείς αρχίσαμε να λέμε στον Υπουργό τα προβλήματα του ΕΟΤ, ο Υπουργός ήταν ήδη ενήμερος για όλα”

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης τόνισε ότι “η καταξίωση του ΕΟΤ θα αποτρέψει τον οποιοδήποτε από την απαξίωση του”

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Υπουργός Τουρισμού προχώρησε σε διαδοχικές συσκέψεις με τους τους προϊσταμένους όλων των διευθύνσεων.

Τέλος, επισκέφθηκε όλους τους εργαζόμενους στα γραφεία του ΕΟΤ και είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί τους. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter