Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ηλικίας 7 έως 12 ετών

Θερμοπληξία έπαθαν 4 μαθητές στη Γαλλία – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Τέσσερις μαθητές ηλικίας 7 έως 12 ετών που πήγαιναν σχολείο στο Σαρέντ διακομίστηκαν στο νοσοκομείο σήμερα αφού ένιωσαν αδιαθεσία και παρουσίασαν συμπτώματα θερμοπληξίας. Η κατάστασή τους πάντως δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης.

Η περιφερειακή υπηρεσία αντιμετώπισης πυρκαγιών και διάσωσης (SDIS) εκλήθη λίγο μετά τις 13.30 τοπική ώρα, καθώς οι μαθητές ένιωσαν αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος σε σχολείο στο Νερσάκ, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Ανγκουλέμ. Μόλις έφθασαν, τα στελέχη της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών ανέλαβαν την φροντίδα και άλλων παιδιών που παρουσίαζαν παρόμοια συμπτώματα, σε διαφορετικό βαθμό.

Τέσσερις μαθητές διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Ανγκουλέμ με συμπτώματα θερμοπληξίας. Θα παραμείνουν υπό νοσηλεία για να τους παρασχεθούν υγρά, όμως η κατάστασή τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, σύμφωνα με την SDIS.

Συνολικά, σε 21 μαθητές από διαφορετικές τάξεις παρασχέθηκε φροντίδα. Το σχολείο όπου ο υδράργυρος κυμαίνεται μεταξύ 30 και 34 βαθμών εντός των τάξεων, έκλεισε νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ολόκληρη η Ευρώπη έχει επηρεαστεί από κύμα καύσωνα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.