Θερμός Νοέμβριος: Πότε η θερμοκρασία θα πέσει στα κανονικά επίπεδα και θα αρχίσουν ξανά οι βροχές (Διαγράμματα)

Θερμός Νοέμβριος: Πότε η θερμοκρασία θα πέσει στα κανονικά επίπεδα και θα αρχίσουν ξανά οι βροχές (Διαγράμματα)

Εκτιμήσεις για την εξέλιξη της βροχής και της θερμοκρασίας στην Ελλάδα για τον Νοέμβριο του 2018 δίνουν οι μετεωρολόγοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το πρώτο διάγραμμα παρουσιάζει την εξέλιξη της θεμροκρασίας, όπου τις πρώτες ημέρες του μήνα, η θερμοκρασία στη χώρα μας (μπλε γραμμή) είναι ως και 8 βαθμούς υψηλότερη από τις κλιματικές τιμές. Από τις 13 Νοεμβρίου και μετά η θερμοκρασία αναμένεται να είναι κοντά στις κλιματικές τιμές και να παραμένει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα μέχρι το τέλος του μήνα.

Όσον αφορά στις βροχές, τα ποσοστά της βροχής σε σχέση με τις κλιματικές τιμές δείχνουν ότι μετά το πρώτο ξηρό δεκαπενθήμερο, αναμένονται βροχές κοντά ή και υψηλότερες από τις κλιματικές τιμές (τιμές πάνω από 100% υποδηλώνουν αυξημένες βροχοπτώσεις ως προς τις κλιματικές τιμές).

Σημειώνεται ότι οι μηνιαίες προγνώσεις είναι σε πειραματικό στάδιο και αποτελούν εκτίμηση της μηνιαίας πορείας της θερμοκρασίας και της βροχής για τη χώρα μας. Οι προγνώσεις παρέχονται απο τον Ινστιτούτο Ατμοσφαιρικών Επιστημών και Κλίματος (ISAC-CNR) στη Bologna, Ιταλία, με το οποίο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr έχει πολυετή συνεργασία.

Πηγή meteo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter