Θεσμική απρέπεια Μητσοτάκη – Εξαφάνισε τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ

Θεσμική απρέπεια Μητσοτάκη – Εξαφάνισε τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ

Ο πρωθυπουργός προσπαθώντας να κρύψει οτιδήποτε έχει σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία, δεν ανάρτησε στον επίσημο ιστότοπο της προεδρίας της κυβέρνησης τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη «και να τηρεί και να τιμά» τη Συμφωνία των Πρεσπών, που προεκλογικά τη χαρακτήριζε μειοδοτική και πάνω σε αυτήν είχε στηρίξει την προεκλογική της εκστρατεία, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό στους ψηφοφόρους της.

Για το λόγο αυτόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει κουτοπόνηρα τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Καθώς λοιπόν είναι γνωστό ότι δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα, διέπραξε θεσμική απρέπεια μη αναρτώντας στον επίσημο ιστότοπο του Μεγάρου Μαξίμου τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας.

Ανήρτησε τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεθ Σούκρυ αλλά η συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ δεν υπάρχει πουθενά.

Σαν να μην έγινε ποτέ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που τον πίστεψαν προεκλογικά ότι θα προσπαθήσει να φέρει προσκόμματα στη συμφωνία και θέλει να εξαφανίσει αυτή τη συνάντηση από τον επίσημο ιστότοπο, συμμεριζόμενος προφανώς την περίφημη ρήση του πατέρα του ότι σε μερικά χρόνια κανείς δεν θα θυμάται τίποτα.

Την επόμενη εβδομάδα όμως έρχονται στη Βουλή προς ψήφιση τα τρία μνημόνια κατανόησης με τη Βόρεια Μακεδονία, για τα οποία μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Και τότε δυστυχώς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους «μακεδονομάχους» υπουργούς και βουλευτές του δεν θα μπορεί να κρύψει τίποτα από τον ελληνικό λαό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter