Θεσμική συμπεριφορά εκεί που θέλει

Θεσμική συμπεριφορά εκεί που θέλει

Την πρώτη του συνάντηση με την καινούργια πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τα εθιμοτυπικά του διορισμού της είχε την εβδομάδα που μας πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα το γραφείο Τύπου ενημέρωσε ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι τακτικές πλέον μία φορά τον μήνα. Ο Doctor θυμίζει απλώς ότι κάτι τέτοιο δεν γινόταν με τον προκάτοχο της κ. Σακελλαροπούλου, τον Προκόπη Παυλόπουλο, συνεπώς δικαιούται να ισχυριστεί πως η θεσμική συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη εξαντλείται στα πρόσωπα της αρεσκείας του.

Θεσμική υποχρέωση με ονοματεπώνυμο…

Η ιερή χορηγία

Μπορεί κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Αγιον Ορος να «είναι ένα καταφύγιο πνευματικότητας και ηρεμίας», αλλά έχει και ανάγκες. Μαθαίνω ότι καθορίστηκε προ ημερών το ύψος της ετήσιας οικονομικής χορηγίας του δημοσίου προς τις ιερές μονές του Αγίου Ορους. Ο πρωθυπουργός άναψε το πράσινο φως και αποφάσισε προ ημερών να δοθεί για το 2020 ποσό 1.240.000 ευρώ. Να αναφέρω απλώς ότι η χορηγία του δημοσίου προς τις ιερές μονές του Αγίου Ορους επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Τα δάνεια και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Στις ΗΠΑ –πάλι ως μια καλή επιχείρηση– η Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν έχασε την ευκαιρία, αιτήθηκε και πήρε άμεσα 2,5 εκατ. δολ. ως δάνειο στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος για ενίσχυση επιχειρήσεων με αφορμή τον κορονοϊό. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Φρόντισε να λάβει κι άλλα 2,5 εκατ. δολάρια για τα ιδρύματά της. Αναμένεται ότι θα τα δικαιολογήσει για μισθούς κ.ά. ώστε να μην τα αποπληρώσει και τα δάνεια θα αποπληρωθούν από το κράτος, δηλαδή τους φορολογούμενους. Σε μια άλλη εξέλιξη, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι άρχισε ήδη η υπονόμευση του αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Ξεσπάθωσε στα κανάλια ο βουλευτής ΝΔ Βασίλης Οικονόμου. Στην παρατήρηση ότι «150 ευρώ είναι πολλά» ο κ. Οικονόμου επιστράτευσε την ειρωνεία που φαίνεται ότι διαθέτει λέγοντας πως «όποιος δεν έχει να πληρώσει, ας μείνει σπίτι. Το καινούργιο σύνθημα είναι μένουμε ασφαλείς, αλλά το να μείνουμε σπίτι είναι ένας ασφαλής τρόπος». Προφανώς το 1-1,5 ευρώ η μάσκα φαίνεται

λίγο στον κ. Οικονόμου, ειδικά εάν π.χ. πρέπει να καλυφθεί μια τετραμελής οικογένεια. Μικρή λεπτομέρεια αλλά όχι ασήμαντη είναι ότι ο κ. Οικονόμου πριν από τις εκλογές ήταν τομεάρχης υγείας και προφανώς κάνει τον καλό στην ηγεσία μιας κι έρχεται και ανασχηματισμός. Εχει όμως ενδιαφέρον τι λένε οι ψηφοφόροι του στο υπόλοιπο Αττικής. Δεν είναι και οι πιο πλούσιοι της χώρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter