Αναμένεται να υπερψηφιστούν το απόγευμα

Θεσπίζονται από τη Βουλή τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για τους πυρόπληκτους

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για την άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων στην Ανατολική Αττική. 

Μετά την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για το επίδομα ανεργίας όσων έχασαν τη δουλειά τους από τις πυρκαγιές, ακολούθησε την Τετάρτη η τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Η τροπολογία προβλέπει 600 ευρώ ενίσχυση στους πυρόπληκτους και επιπλέον 600 ευρώ σε περίπτωση που ο δικαιούχος είναι πολύτεκνος ή άτομο με αναπηρία. Επιπλέον, προβλέπεται ενίσχυση 5.900 ευρώ για επισκευαστικές εργασίες και ενίσχυση 4.400 ευρώ σε περίπτωση πρόκλησης μόνιμης σωματικής βλάβης λόγω τραυματισμού.

Οι συγκεκριμένες οικονομικές ενισχύσεις δεν συμψηφίζονται με οφειλές προς την εφορία, το Δημόσιο και τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες.

Το βράδυ της Τρίτης κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει επίδομα ανεργίας σε όσους εργαζόμενους έχασαν τη δουλειά τους λόγω καταστροφής της επιχείρησης που απασχολούνταν από την πυρκαγιά ακόμα κι αν δεν πληρούσαν τα κριτήρια της κείμενης νομοθεσίας.

Οι τροπολογίες έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αναμένεται να υπερψηφιστούν το απόγευμα της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.