Θεσσαλονίκη: 11 κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο

Θεσσαλονίκη: 11 κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο

«Συναγερμός» έχει σημάνει σε ένα ακόμη γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Βασίλειος, μετά τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δέκα ηλικιωμένοι και μία νοσηλεύτρια έχουν βρεθεί θετικοί, με τους περισσότερους να είναι ασυμπτωματικοί.

Στη δομή φιλοξενούνται 55 ηλικιωμένοι και όλοι υποβλήθηκαν σε τεστ την περασμένη Παρασκευή.

Όπως μετέδωσε το Open, η νοσηλεύτρια διαγνώστηκε με κορονοϊό την περασμένη Τετάρτη και από εκείνη την ημέρα δεν εργάστηκε ξανά στο γηροκομείο. Η νοσηλεύτρια είχε παρουσιάσει συμπτώματα και όταν υπεβλήθη σε τεστ βρέθηκε αρνητική. Επανέλαβε μετά από λίγες ημέρες το τεστ, το οποίο ήταν θετικό, έμεινε σε καραντίνα ένα εύλογο χρονικό διάστημα, έκανε και τρίτο το οποίο τελικά έδειξε και πάλι αρνητικό στον ιό. Επέστρεψε στην εργασία της, ωστόσο κάποιοι από τους ηλικιωμένους εμφάνισαν συμπτώματα τις επόμενες ημέρες.

Αυτό είναι το τρίτο γηροκομείο που χτυπά ο κορονοϊός, καθώς τους προηγούμενους μήνες είχαν σημειωθεί τραγικές καταστάσεις σε Ασβεστοχώρι και Εύοσμο.

Σημειώνεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο με 35 νεκρούς. Την ίδια στιγμή παρατηρείται ξανά έκρηξη στους διασωληνωμένους με 228 ασθενείς και αφόρητη πίεση στο σύστημα υγείας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter