Θεσσαλονίκη: 19 άτομα στον Εισαγγελέα για τις διαμαρτυρίες κατά της Τουρκίας – Μέτρα για την πορεία συμπαράστασης

Θεσσαλονίκη: 19 άτομα στον Εισαγγελέα για τις διαμαρτυρίες κατά της Τουρκίας  – Μέτρα για την πορεία συμπαράστασης

Συνολικά 19 άτομα συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν, έως το μεσημέρι, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που κατηγορούνται για τις δύο διαμαρτυρίες ενάντια στις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία, η πρώτη στον αύλειο χώρο του προξενείου της γειτονικής χώρας στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη στον αερολιμένα «Μακεδονία».

Για την υπόθεση του αεροδρομίου συνελήφθησαν επτά άτομα, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους αφορά το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Μέτρα για την πορεία συμπαράστασης

 Όπως έγινε γνωστό, προέβησαν σε διαμαρτυρία, αργά χθες το απόγευμα, κοντά στα εκδοτήρια των Τουρκικών Αερογραμμών (Turkish Airlines) φωνάζοντας συνθήματα και ανοίγοντας πανό. Προσήχθησαν λίγο αργότερα από αστυνομικούς κι ενώ επιχείρησαν να απομακρυνθούν από το σημείο με λεωφορείο, ενώ μετά την εξέτασή τους από αστυνομικούς συνελήφθησαν.

Είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα η διαμαρτυρία 12 ατόμων (11 άνδρες και μία γυναίκα) στον αύλειο χώρο του προξενείου της Τουρκίας, που συνελήφθησαν διότι ξεδίπλωσαν πανό ενάντια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους αφορά τα πλημμελήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της έκθεσης σε κίνδυνο αντιποίνων (άρθρο 141 Π.Κ.).

Με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστοσελίδα που φιλοξενεί απόψεις αντιεξουσιαστών και αναρχικών έγινε γνωστό ότι τα άτομα που συμμετείχαν στις παραπάνω διαμαρτυρίες είναι μέλη των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών συλλογικοτήτων «Ρουβίκωνας», «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» και «Pueblo».

Ενόψει της μεταγωγής των συλληφθέντων στην εισαγγελία έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από άτομα του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter