Θεσσαλονίκη: 5.500 ευρώ το μήνα πρόστιμα στους τζαμπατζήδες των λεωφορείων

Θεσσαλονίκη: 5.500 ευρώ το μήνα πρόστιμα στους τζαμπατζήδες των λεωφορείων

Πεντέμισι χιλιάδες ευρώ το μήνα είναι το “κοστουμάκι”που κόβουν οι ιδιώτες που έχουν αναλάβει πιλοτικά τον έλεγχο των εισιτηρίων στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Θ. Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”. Με 52 υπαλλήλους, κόβει κάθε μήνα περίπου 5.500 πρόστιμα! Ενώ οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ, που είναι 82 στον αριθμό, κόβουν μόλις 1500” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανίδης. Ο πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Θ. διευκρίνισε ότι από τον εντυπωσιακό αριθμό προστίμων ένα ποσοστό αυτών είναι πληρωτέα αφού τα πρόστιμα που βεβαιώνονται σε άνεργους, διαγράφονται.

“Μεταξύ των προστίμων που κόβονται είναι και πολλά των ανέργων, πρόστιμα που ακυρώνονται από το Δ.Σ. και είναι ένα μεγάλο ποσοστό. Φτάνει το 30-40%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε πάρει από τον ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης έχουμε στο νομό μας 137.000 άνεργους” σχολίασε ο κ. Στεφανίδης και επισήμανε: “Αυτά τα πρόστιμα που κόβονται, εξετάζονται, επανεξετάζονται. Ολα τα πρόστιμα δεν είναι πληρωτέα άμεσα. Αν έρθουν να τα πληρώσουν μέσα σε δύο μήνες πληρώνουν το 60πλάσιο, αν περάσουν δύο μήνες και μία μέρα τότε αυτό πενταπλασιάζεται, γίνεται 300 ευρώ και δεν μπορεί να τα εισπράξει ο Οργανισμός, μεταβιβάζονται στην εφορία του κάθε παραβάτη.

Ο πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Θ. υποστήριξε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ολοκληρώνει σύντομα την επεξεργασία ενός σχεδίου – πρότασης για το συγκοινωνιακό έργο του Οργανισμού, το οποίο θα το υποβάλουν στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Ο κ. Στεφανίδης τόνισε πρόκειται για μία τολμηρή εισήγηση η οποία θα προτείνει ένα κόμιστρο προσιτό.” Κάνουμε γενναίες προτάσεις και τολμηρές εισηγήσεις για το προσήκον κόμιστρο. Και να δείτε πως θα έχουμε μικρότερο κόμιστρο”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / seleo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter