Θεσσαλονίκη: 95% των σπιτιών με πρόβλημα θέρμανσης, λόγω χιονιά

Θεσσαλονίκη: 95% των σπιτιών με πρόβλημα θέρμανσης, λόγω χιονιά

Σε κατασκευαστικό λάθος των συστημάτων θέρμανσης φυσικού αερίου απέδωσε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εργολάβων Υδραυλικών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Καραπινίδης, τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο 95% των σπιτιών της Θεσσαλονίκης, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Ως λάθος χαρακτήρισε την κατασκευή των συστημάτων θέρμανσης φυσικού αερίου στα μπαλκόνια των σπιτιών ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εργολάβων Υδραυλικών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Καραπινίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη θέρμανση των κατοικιών στον πολεοδομικό ιστό του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Καραπινίδης τόνισε ότι «το μηχάνημα του φυσικού αερίου είναι λευκή συσκευή και σε όλη την Ευρώπη τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο», σχολιάζοντας την ελληνική πρακτική της τοποθέτησης του λέβητα στο μπαλκόνι και σε εξωτερικούς χώρους και πρόσθεσε: «στην Ελλάδα φοβόμαστε». 

Συνοπτικά προβλήματα θέρμανσης είχαν «ενενήντα με ενενήντα πέντε από τα 100 σπίτια» σημείωσε ο κ. Καραπινίδης και χαρακτήρισε το ποσοστό εξωφρενικά υψηλό. Προβλήματα έχουν διαπιστωθεί ακόμη και σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο, αφού πάγωσαν φίλτρα πετρελαίου, κυκλοφορητές ακόμη «και σε εσωτερικά κτιρίων».

Ως συμβουλή προς τους πολίτες, μεσούσης της περιόδου του παγετού, ο κ. Καραπινίδης επεσήμανε πως θα πρέπει να προστατέψουν με οποιαδήποτε μέθοδο τα «θερμαντικά στοιχεία» των χώρων, δημιουργώντας έναν χώρο σχετικής τεχνητής ζέστης, έτσι ώστε να εκκινήσει τη λειτουργία του ο λέβητας, ενώ στη συνέχεια αυτός πρέπει να παραμείνει ενεργός, όσο διαρκούν οι χαμηλές θερμοκρασίες, χωρίς να απενεργοποιηθεί ούτε στιγμή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter