Θεσσαλονίκη: Ακροατής αναφέρει πως χρησιμοποίησαν παλιά τηλεοπτικά πλάνα και ο ίδιος δεν παραβίασε τα απαγορευτικά μέτρα! (Audio)

Θεσσαλονίκη: Ακροατής αναφέρει πως χρησιμοποίησαν παλιά τηλεοπτικά πλάνα και ο ίδιος δεν παραβίασε τα απαγορευτικά μέτρα! (Audio)

Είναι γνωστό πως πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί για να «ντύσουν» ειδήσεις με εικόνα (πλάνα) χρησιμοποιούν συχνά παλιά, αν δεν έχουν νέα.

Αυτό ωστόσο, υπό τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού για να αποδείξεις πως σε κάποια περιοχή υπάρχει κόσμος παρά την απαγόρευση είναι δημοσιογραφικά και ηθικά λάθος. Πέραν του ότι, εφόσον εμφανίζονται πρόσωπα, μπορεί να διασύρεις και πολίτες! Έτσι λοιπόν σε περίπτωση χρήσης παλαιών φωτογραφιών ή πλάνων, οφείλεις να γράφεις «Πλάνο αρχείου»

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ακροατής από τη Θεσσαλονίκη που μίλησε στον τοπικό ραδιοσταθμό Focus FM.

Αν δεχθούμε αυτά που αναφέρει, τηλεοπτικός σταθμός «έντυσε» με αρκετή προχειρότητα και έλλειψη ευθύνης το ρεπορτάζ με πλάνα αρχείου για να αποδείξει με εικόνα πως τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται.

Ο ίδιος ο ακροατής όπως λέει, του τηλεφώνησε η κόρη του από την Αμερική που είδε τα πλάνα για να τον «συμμορφώσει», ενώ ο ίδιος είχε βρεθεί στην παραλία για τελευταία φορά στις 17 Μαρτίου!

Αναφέρει λοιπόν:

«Χθες το βράδυ με πήρε 1 η ώρα το βράδυ τηλέφωνο η κόρη μου από την Αμερική και μου είπε «καλά δε ντρέπεσαι μπαμπά; Εμείς κάνουμε το παν να σου σώσουμε τη ζωή και συ βγήκες κάτω στην παραλία;» Της λέω κορίτσι μου ποια παραλία; Να λέει «σε είδα στην τηλεόραση, ότι είσαι στην παραλία». Της λέω, κορίτσι μου, εγώ έχω να βγω στην παραλία από τις 17 του μηνός. Ανησύχησε κιόλας. Εγώ είμαι στη Νεάπολη. Την τελευταία φορά, που πήγαν στην παραλία ήταν στις 17 Μαρτίου, που είχα πάει στη Μπότσαρη και ήθελα να πάω από το Παλάς. Είχε και πολύ κόσμο, πάνω- κάτω, που πήγαινε και ΄γω τον απέφευγα κιόλας. Είχα φύγει από το Θεαγένειο και δεν ήθελα να πάρω λεωφορείο».

Όπως και να ‘χει υπό τις παρούσες συνθήκες χρειάζεται μεγάλη προσοχή για δημοσιογραφικές και τηλεοπτικές (και όχι μόνον) «αλητείες»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter