Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα εμπρησμού του αυτοκινήτου της Αλβανίδας προξένου

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα εμπρησμού του αυτοκινήτου της Αλβανίδας προξένου

Την ευθύνη για την απόπειρα εμπρησμού του οχήματος της Αλβανίδας προξένου τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης στη Θεσσαλονίκη ανέλαβαν αναρχικοί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκε για την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita από την Αστυνομία.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε όχημα του διπλωματικού σώματος στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, το βράδυ της Τρίτης 18 Αυγούστου, ως μια πρώτη αντανακλαστική ενέργεια επιθετικής αλληλεγγύης και απάντησης στα σχέδια της κρατικής καταστολής. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και η αλληλεγγύη μας είναι όπλο που έχει τη σφαίρα στη θαλάμη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα ξημερώματα της 17ης Αυγούστου, ένστολα σκουπίδια εισβάλλουν και εκκενώνουν την κατάληψη Terra Incognita. Κατάσχουν εξοπλισμό και υλικοτεχνικές υποδομές, μέσα σε ένα ξέφρενο πανηγύρι κρατικής τρομοκρατίας και μιντιακού οχετού. Όμως οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι της κατάληψης με ψηλά το κεφάλι μας δείχνουν το δρόμο του αγώνα και όχι τη νίκη του κρατισμού και της νεοφιλελεύθερης κατασταλτικής στρατηγικής: τα κτίρια ανακαταλαμβάνονται. Οι δομές ξαναχτίζονται. Οι σχέσεις και οι ζυμώσεις που συντελούνται μέσα σε αυτά δεν μπορούν ποτέ να κατασταλούν από κανένα κράτος, κανέναν μπάτσο και καμία εξουσία…

Η κατάληψη Terra Incognita στα 17 χρόνια παρουσίας και δράσης, γράφει με μεγάλα γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας τη λέξη Συνέπεια. Και η υπεράσπιση τόσο της κατάληψης, όσο και των συντρόφων πόυ βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής αυτό το διάστημα είναι αδιαπραγμάτευτο επαναστατικό καθήκον όλων μας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε όχημα του διπλωματικού σώματος στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, το βράδυ της Τρίτης 18 Αυγούστου, ως μια πρώτη αντανακλαστική ενέργεια επιθετικής αλληλεγγύης και απάντησης στα σχέδια της κρατικής καταστολής. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και η αλληλεγγύη μας είναι όπλο που έχει τη σφαίρα στη θαλάμη.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Terra Incognita

Δύναμη σε όσες και όσους υπερασπίζονται την αδιαλλαξία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας…

Αναρχικές/οι».

Πηγή: thestival.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter