Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές διέκοψαν συνέδριο με …αμπούλες βρόμας

Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν το απόγευμα σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και πετώντας αμπούλες βρόμας διέκοψαν συνέδριο για τους πρόσφυγες και το άσυλο.

Οι αντιεξουσιαστές από τη «Φάμπρικα Υφανέτ» προκάλεσαν ζημιές στους τοίχους της αίθουσας συνεδρίων με σπρέι, αποχώρησαν τελικά αφού έριξαν ρίχνοντας σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου φυλλάδια με συνθήματα «Χαρτιά στους μετανάστες, 'Αμεση χορήγηση ασύλου στον Mohamed A., Να επιτεθούμε στην αντιμεταναστευτική πολιτική, Πανεπιστήμια και ΜΚΟ εκκενώνουν καταλήψεις Στέγης Μεταναστών».

Οι εισβολείς απείλησαν ότι θα επαναλάβουν την «παρέμβασή» τους και σε αυριανή εκδήλωση με θέμα «Η Τέχνη αποτυπώνει τον μετανάστη».

Τελικά, η εκδήλωση συνεχίστηκε σε άλλη αίθουσα, ενώ από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά των εισβολέων και θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση για διερεύνηση τυχόν ευθυνών μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Τελικά, η εκδήλωση συνεχίστηκε λίγο αργότερα σε άλλη, καθαρότερη, αίθουσα.

Φωτογραφίες: Τhestival.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.