Θεσσαλονίκη: Απευθείας πτήσεις με Τελ Αβίβ

Θεσσαλονίκη: Απευθείας πτήσεις με Τελ Αβίβ

Το πρόγραμμα των πτήσεων θα ξεκινήσει στις 29 Μαΐου, θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Τελ Αβίβ τρεις φορές την εβδομάδα.

Την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε η υπεύθυνη πωλήσεων Βορείου Ελλάδος της Aegean Airlines, Ειρήνη Σιδηροπούλου, στο πλαίσιο εκδήλωσης, που πραγματοποίησε χθες η αποστολή της Διπλωματίας των Πόλεων, που βρίσκεται στο Τελ Αβίβ για την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.

Το πρόγραμμα των πτήσεων θα ξεκινήσει στις 29 Μαΐου, θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Τελ Αβίβ τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, τονίζοντας ότι οι σχέσεις με το Ισραήλ είναι πάρα πολύ καλές και ότι υπάρχει συνεργασία σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς αφορά και το Μουσείο Ολοκαυτώματος που επιδιώκεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020. “Χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά για το Μουσείο ολοκαυτώματος, το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό για την πόλη. Δεν θα αφορά μόνο μια απλή εξιστόρηση των γεγονότων αλλά θα γίνεται εκτενής αναφορά στην ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης που έχει τις ρίζες της σε βάθος αιώνων”, σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

“Πρόκειται για μια σύνδεση που θα αυξήσει κατά πολύ το τουριστικό ρεύμα”, επεσήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Πέγκας και πρόσθεσε ότι οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πολύ θετικές καθώς πρόκειται και για μια οικονομικά συμφέρουσα -μεταξύ άλλων- σύνδεση.

“Ήταν ένα αίτημα της πόλης, το ανέφερε εκ νέου χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στην εκδήλωση και το ανακοίνωσε η κ. Σιδηροπούλου ως απάντηση, στο χαιρετισμό της”, σημείωσε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι η Aegean Airlines συμμετέχει στη Διπλωματία των Πόλεων ως χορηγός.

Σήμερα αναμένεται να συναντηθούν με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, με βουλευτές του κοινοβουλίου του Ισραήλ (Κνεσέτ) καθώς και με εκπροσώπους του Μουσείου Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ, με τους οποίους συνεργάζονται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter