Θεσσαλονίκη: Απόπειρα ληστείας με «άρωμα» τρομοκρατίας στο ΑΧΕΠΑ – Στη «φάκα» οι ληστές (Photos)

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα ληστείας με «άρωμα» τρομοκρατίας στο ΑΧΕΠΑ – Στη «φάκα» οι ληστές (Photos)

Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου δύο άνδρες, φορώντας ιατρικές ποδιές και μάσκες, υπό την απειλή όπλων, άρπαξαν κασετίνα με χρήματα από υπαλλήλους φύλαξης την ώρα εφοδιασμού αυτόματους μηχανήματος συναλλαγής (ΑΤΜ).

Οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν περνώντας μέσα από τους διαδρόμους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, αλλά όταν έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή. Οι δράστες οδηγούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξεταστούν από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, στις έρευνες για την υπόθεση ενεπλάκη και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η ληστεία σημειώθηκε την ώρα που δύο υπάλληλοι της χρηματαποστολής εφοδίαζαν το ΑΤΜ, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες φορούσαν χειρουργικές στολές, μάσκες και γάντια, ενώ φαίνεται ότι είχαν στήσει καρτέρι στους υπαλλήλους της χρηματαποστολής. Με την απειλή των όπλων άρπαξαν από τον ένα υπάλληλο την κασετίνα με τα χρήματα, ενώ ο δεύτερος υπάλληλος πρόλαβε και ενεργοποίησε τον μηχανισμό αυτόματης καταστροφής των χρημάτων.

Με τη μία κασετίνα ανά χείρας, οι δράστες κινήθηκαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, περνώντας μπροστά από ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες. Όταν βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου πάνοπλοι αστυνομικοί που στο μεταξύ είχαν κληθεί στην περιοχή τούς περικύκλωσαν και τους ακινητοποίησαν.

H ανακοίνωση του ΑΧΕΠΑ

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και της αστυνομίας, για την αντιμετώπιση του περιστατικού ένοπλης ληστείας, που σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι σήμερα, την ώρα που γινόταν ο εφοδιασμός αυτόματου μηχανήματος ανάληψης (ΑΤΜ) με χρήματα, όπως επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου, Αναστάσιου Σπανού. 

Ο κ.Σπανός επισημαίνει ακόμη ότι δεν δημιουργήθηκε πανικός, ούτε υπήρξε τραυματισμός, παρότι η ληστεία πραγματοποιήθηκε σε ώρα που το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από ασθενείς, συνοδούς και εργαζομένους.

Αναλυτικότερα, το κείμενο της επίσημης ανακοίνωσης του διοικητή του ΑΧΕΠΑ και προέδρου του διοικητικού του συμβουλίου, Αναστάσιου Σπανού, ακολουθεί: 

«Σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και περί την 12η μεσημβρινή έγινε ένοπλη ληστεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Συγκεκριμένα και ενώ γινόταν η φόρτωση του αυτόματου μηχανήματος ανάληψης μετρητών με χρήματα, εμφανίστηκαν δύο ένοπλοι ντυμένοι με ιατρικές μπλούζες και μάσκες και απαίτησαν από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής τις κασετίνες με τα χρήματα. Ο υπάλληλος της εταιρείας που μετέφερε τα χρήματα έριξε τη μία κασετίνα καταστρέφοντας έτσι τα χρήματα αυτής, ενώ οι ένοπλοι άρπαξαν τη δεύτερη κασετίνα και τράπηκαν σε φυγή εντός του νοσοκομείου. Η κινητοποίηση του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου ήταν άμεση, όπως άμεση ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας που κατέφθασε στο χώρο του ΑΧΕΠΑ με μεγάλη δύναμη. Οι ένοπλοι ληστές, οι οποίοι έφεραν τη μία κασετίνα με τα χρήματα, ύστερα από κατά καταδίωξη συνελήφθησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δημιουργήθηκε πανικός ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός Παρά το γεγονός ότι η ένοπλη ληστεία πράγμα σε ώρα που το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από ασθενείς και συνοδούς, και από εργαζόμενους σε αυτό (πρωινό ωράριο λειτουργίας)».


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter