Θεσσαλονίκη: «Άρωμα» τρομοκρατίας πίσω από τη σύλληψη των ληστών του ΑΧΕΠΑ – Οδηγούνται στον Εισαγγελέα

Θεσσαλονίκη: «Άρωμα» τρομοκρατίας πίσω από τη σύλληψη των ληστών του ΑΧΕΠΑ – Οδηγούνται στον Εισαγγελέα

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης που συνελήφθησαν για την επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού αυτόματου μηχανήματος συναλλαγών (ΑΤΜ), στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι δύο άνδρες, 35 και 41 ετών, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, ενώ οι ίδιοι φέρονται να αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί.

Συγκεκριμένα, ο Σακκάς, είχε απασχολήσει για την γιάφκα στη Νέα Σμύρνη το Δεκέμβριο του 2010. Τότε είχε συλληφθεί με άλλους να έχουν όπλα στην κατοχή τους. Μάλιστα, είχε κάνει πολυήμερη απεργία πείνας για να αποφυλακιστεί, καθώς όπως υποστήριζε ήταν προφυλακισμένος για περισσότερους από 30 μήνες ξεπερνώντας το ανώτατο όριο που ορίζει ο νόμος.

Ο Γιάννης Δημητράκης είχε καταδικαστεί για την υπόθεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος, τον Ιανουάριο του 2006. Επίσης, είχε πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου, την άνοιξη του 2006, όταν κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία τους παρακολουθούσε το τελευταίο διάστημα και γνώριζε τις κινήσεις τους.

Εκτός από τους κατηγορούμενους ως φυσικούς δράστες, στην ίδια εισαγγελέα θα μεταχθεί και μία 39χρονη, η οποία συνελήφθη και φέρεται ως συνεργός τους.

Με αφορμή την μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, συλλογικότητα αναρχικών προγραμματίζει συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πόλης, σύμφωνα με ανάρτηση σε γνωστή διαδικτυακή σελίδα τού αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter