Θεσσαλονίκη: Άρχισε η μεταφορά ασθενών με COVID από δημόσια νοσοκομεία στην κλινική «Αρωγή»

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η μεταφορά ασθενών με COVID από δημόσια νοσοκομεία στην κλινική «Αρωγή»

'Αρχισε  το  μεσημέρι η μεταφορά ασθενών θετικών στον SARS- COV 2 από δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή», το οποίο έχει διατεθεί για τον σκοπό αυτό από τον όμιλο Euromedica κατόπιν συμφωνίας με το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν σταδιακά από δημόσια νοσοκομεία, βάσει σχεδιασμού, στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» περισσότεροι από 150 ασθενείς με COVID για απλή νοσηλεία.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει ακόμη μεταφορά ασθενών με COVID για νοσηλεία στην ιδιωτική Κλινική Σαραφιανού η οποία έχει επιταχθεί από το υπουργείο Υγείας γι αυτό τον σκοπό.

Η Διοικητική Διευθύντρια Euromedica-Αρωγή Σταυριάνα Μπακατσέλου, που δέχτηκε τις δύο πρώτες διακομιδές ασθενών, δήλωσε : «Από σήμερα η Euromedica-Αρωγή θα συνδράμει τα δημόσια νοσοκομεία φροντίζοντας τη νοσηλεία ασθενών που νοσούν από τη λοίμωξη Covid-19. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι οποίες περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, και την εκπαίδευση του προσωπικού στην εφαρμογή πρωτοκόλλων για τη διαχείριση ασθενών που νοσούν από Covid. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. Έχουμε δεχτεί ήδη τα δύο πρώτα περιστατικά και αναμένουμε και τις υπόλοιπες εισαγωγές από τα δημόσια νοσοκομεία, με στόχο να βοηθήσουμε και εμείς σε αυτή τη μάχη».

Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκίνησε η εφημερία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» με γεμάτες κλίνες.

Πηγή: thestival.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter