Θεσσαλονίκη: Αθώωση Παπαγεωργόπουλου προτείνει ο εισαγγελέας…

Θεσσαλονίκη: Αθώωση Παπαγεωργόπουλου  προτείνει ο εισαγγελέας…

Την αθώωση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου εισηγείται προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Τσιαρδάκας, ο οποίος κατά την αγόρευσή του «βλέπει» ευθύνες για το έλλειμμα που αποκαλύφθηκε στο ταμείο μόνο σε βάρος της διαχειρίστριάς του, προτείνοντας -ως εκ τούτου- την ενοχή της για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Εκτός από τον τέως δήμαρχο, για τον οποίο είπε ότι «δεν προέκυψε το παραμικρό» εναντίον του, ο αντεισαγγελέας εφετών -κατά την 2ωρη αγόρευσή του- ζήτησε να απαλλαγούν ακόμη ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, οι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, Θεόδωρος Αθανάσαρος και Μιχάλης Ζορπίδης, όπως επίσης υπάλληλοι διαφόρων οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε δέκα. Για δύο εκ των κατηγορούμενων υπαλλήλων, ο εισαγγελέας έκρινε ότι θα έπρεπε να τιμωρηθούν για πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, οι οποίες, όμως, έχουν ήδη παραγραφεί.

Τοποθετώντας στο «κάδρο» των ευθυνών την επί σειρά ετών διαχειρίστρια της «Παγίας» -ταμείο που αφορά τις άμεσες, έκτακτες και επείγουσες ανάγκες του κεντρικού δήμου- ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε ότι επί των ημερών της προέκυψε το έλλειμμα και κατ’ επέκταση η βλάβη για το δήμο. «Στο τέλος ούτε η ίδια ήξερε ποιον πλήρωνε», ανέφερε, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «χάθηκε η μπάλα». Πάντως, σε ό,τι αφορά την κατηγορούμενη διαχειρίστρια, ο εισαγγελέας ζήτησε να αθωωθεί για τις πράξεις της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας που της καταλογίζει το κατηγορητήριο.

Σε ό,τι αφορά τα κατηγορούμενα πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Τσιαρδάκας επισήμανε ότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν εισηγήσεις και εκείνοι έπρεπε να εγκρίνουν», ανέφερε. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, πάντως, ο ίδιος χαρακτήρισε ως «κακή» τη διοίκηση του δήμου σε ό,τι αφορά την διαχείριση της «Παγίας».

Να σημειωθεί ότι τα αδικήματα που αποδίδει το κατηγορητήριο στα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι κατά περίπτωση αυτά της απιστίας, της απάτης, της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης. Σχολιάζοντας το κατηγορητήριο, ο εισαγγελέας τόνισε ότι το βασικό αδίκημα στην υπόθεση θα έπρεπε να ήταν η υπεξαίρεση.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη 16 άτομα, ενώ συνολική η ζημιά που προέκυψε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter