Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ομάδες πολιτών που αντιδρούν στην επικείμενη εκμίσθωση των γυάλινων περιπτέρων ως αναψυκτήρια με τραπεζοκαθίσματα.

Ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας Πρόδρομος Νικηφορίδης δήλωσε πως «εμείς είμαστε υπέρ της δημοπράτησης των αναψυκτηρίων, αλλά να λειτουργήσουν ως αναψυκτήρια και όχι ως καφετέριες και να έχουν και τις τιμές και τη λογική των αναψυκτηρίων».

«Φοβόμαστε» συνέχισε ο κ. Νικηφορίδης «ότι ο δήμος δεν είναι ικανός να μπορέσει να διαφυλάξει τον δημόσιο χώρο κι με αυτήν τη λογική θα εξακολουθήσουμε να αντιδρούμε σ΄ αυτό διότι δεν είμαστε σε καλό δρόμο».

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Φωτίου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Γειτονιές σε Δράση» Μόνικα Αϊβαζόγλου και «Μένουμε Θεσσαλονίκη» Κωνσταντής Σεβρής και ο δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας» Ανδρέας Κουράκης.

Σημειώνεται ότι, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος «οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» τονίζει πως «η δυνατότητα επέκτασης και τοποθέτησης εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων θα έχει σαν συνέπεια, εκτός από τη μη ελεγχόμενη επέκτασή τους, να δούμε σταδιακά εκτός από τις ομπρέλες που θα επιτρέπονται, σόμπες, νάιλον και γυάλινα πετάσματα και τσαντιροκατασκευές τύπου πλατείας Αριστοτέλους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter