Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία με αυτοσχέδια λαιμητόμο οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων (Photos)

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία με αυτοσχέδια λαιμητόμο οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων (Photos)

Συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια πορεία προς το Διοικητήριο πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι των νοσοκομείων “Γεώργιος Γεννηματάς”, “Άγιος Δημήτριος” και ΑΧΕΠΑ, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απόσυρση της ηλεκτρονικής αξιολόγησης και ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

Οι διαδηλωτές κρατούσαν μάλιστα αυτοσχέδια λαιμητόμο, στη βάση της οποίας ήταν ξαπλωμένο το ομοίωμα μιας νοσηλεύτριας, από πάνω έγραφε “νόμος λαιμητόμος” και δίπλα είχε τη φωτογραφία του πρώην υπουργού Εργασίας, Γεώργιου Κατρούγκαλου, νυν αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Αιτήματα των διαδηλωτών ήταν, πέραν των προαναφερθέντων, η άμεση αποσύνδεση των νοσοκομείων “Γεννηματάς” και “Αγιος Δημήτριος”, η ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου τους και να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι.

Στη διάρκεια της πορείας επικράτησε προσωρινά ένταση, όταν νεαρός με μοτοσυκλέτα επιχείρησε να περάσει ανάμεσα από τους διαδηλωτές, αλλά τελικά το μικροεπεισόδιο έληξε χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση.

Η πορεία κατέληξε στο Διοικητήριο, όπου εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων ζήτησαν συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ή τη διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν γιατί αμφότερες απουσίαζαν.

“Διαμαρτυρόμαστε για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στη δημόσια υγεία, για τις ελλείψεις για τον νόμο Κατρούγκαλου που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα, για τη μη ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Ενώ είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ Κοινωνικής Ασφάλισης, το προσωπικό του ιδιωτικού τομέα είναι στα ΒΑΕ, ενώ του δημόσιου δεν είναι. Είναι δίκαιο το αίτημα και πρέπει να γίνει πράξη. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να γίνει πράξη” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”, Πέτρος Κετικίδης. Παράλληλα τόνισε ότι στο “Γεννηματάς” υπάρχουν 35 άτομα που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΛΠΝΟ και επικουρικοί, οι οποίοι θα φύγουν στο τέλος του χρόνου και θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

«’Εχει αποδεκατιστεί το προσωπικό, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι. Και βέβαια το μεγάλο μας θέμα είναι η αποδέσμευση του “Γεννηματάς” από το νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση ότι είμαστε ένα, αλλά δεν είμαστε ένα, και να υπάρχουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα. Και το ιατρικό προσωπικό ζητά την αποδέσμευση από τον “Άγιο Δημήτριο” και την ανάπτυξη του προσωπικού. Αυτή τη στιγμή στο “Γεννηματάς” καλύπτουμε 15 εφημερίες στην πόλη της Θεσσαλονίκης . Μαζί με το “Ιπποκράτειο” είμαστε το νοσοκομείο με τις περισσότερες εφημερίες με πολύ λιγοστό προσωπικό» πρόσθεσε ο κ.Κετικίδης.
Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter