Θεσσαλονίκη: Δικάζεται φοιτητής που συνελήφθη αφού… ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ

Θεσσαλονίκη: Δικάζεται φοιτητής που συνελήφθη αφού… ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ

Στο δικαστήριο οδηγείται στις 9 το πρωί της Τετάρτης ο Γιάννης Ν, φοιτητής του ΑΠΘ ο οποίος πριν περίπου δύο χρόνια, στις 18 Δεκέμβρη του 2015, ενώ κατευθυνόταν σε αντιπολεμική πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, δέχτηκε άγρια επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ που στη συνέχεια συνέλαβαν τόσο τον ίδιο όσο και τον αδελφό του.

Όπως καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, της οποίας ο συλληφθείς είναι μέλος, «το βράδυ της Παρασκευής 18/12/2015 δυνάμεις των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια, εντελώς αναίτια και απρόκλητα νεαρούς φοιτητές, τους Γιάννη και Μάριο Ν., μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΕΑΑΚ, που πήγαιναν στην προγραμματισμένη αντιπολεμική πορεία – αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες. Μάλιστα, τους φόρτωσαν τις κατηγορίες για αντίσταση, εξύβριση και απείθεια, ενώ στον ένα εξ’ αυτών και την κατηγορία για απόπειρα απελευθέρωσης του κρατουμένου αδελφού του μέσα από κλούβα με 30 άνδρες των ΜΑΤ (!). Δυο κοπέλες ακόμη, μεταφέρθηκαν βαριά χτυπημένες στο νοσοκομείο.

»Ο Μάριος Ν. μάλιστα νοσηλεύτηκε φρουρούμενος μετά την ‘’περιποίηση’’ που δέχτηκε κατά την σύλληψη του. Ο δε Γιάννης Ν. οδηγήθηκε δεμένος πισθάγκωνα στην εισαγγελία χωρίς την παρουσία της συνηγόρου του, όπου η αρμόδια εισαγγελέας υιοθέτησε αυτολεξεί το κατασκευασμένο κατηγορητήριο που συνέταξε η ΕΛΑΣ, ενώ το δικαστήριο διατήρησε την κράτησή του μέχρι τη Δευτέρα και προέβη στην καταπάτηση μιας σειράς από βασικά συνταγματικά και αναφαίρετα δικονομικά δικαιώματα του κατηγορούμενου.

»Όπως έγινε αμέσως γνωστό, τρεις εβδομάδες νωρίτερα, ο -τότε- φοιτητής Γιάννης Ν. αθωώθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την υπ’ αριθμ. 12679/2015 απόφαση, για την επίσης ψευδή και κατασκευασμένη κατηγορία της δήθεν εξύβρισης δύο αστυνομικών των ΜΑΤ (μετά από αντιφασιστική πορεία), σε βάρος των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για σωματική βλάβη του Γιάννη Ν. και ψευδή καταμήνυσή του.

»Οι συλληφθέντες αγωνιστές κατέθεσαν μηνύσεις ενάντια στους αστυνομικούς που τους κακοποίησαν. Σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά, όχι μόνο δεν ασκήθηκαν αυτεπάγγελτα διώξεις για βεβαιωμένο ξυλοδαρμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη και ψευδή βεβαίωση σε βάρος 2 αστυνομικών όπως προβλέπεται, αλλά οι μηνύσεις παραμένουν στο συρτάρι. Σε μια εξόφθαλμη κάλυψη του κατασταλτικού βραχίονα, επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται έμπρακτα η “συνέχεια του κράτους”, με τη συνεργασία δικαστικής εξουσίας, ώστε οι αστυνομικοί να μιλάνε από τη θέση κατηγόρου και μόνο. Το κράτος προστατεύει “τα παιδιά του” και κρύβεται πίσω από την “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη σε μια χυδαία σκευωρία», καταλήγει η καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Για τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στον συλληφθέντα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter