Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τεστ για HIV και ηπατίτιδες Β και C σήμερα

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τεστ για HIV και ηπατίτιδες Β και C σήμερα

Η ΜΚΟ PRAKSIS και το Κέντρο Ζωής γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην Καμάρα με δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και εξέτασης για τoν HIV, τις Ηπατίτιδες B και C, καθώς και με άλλες εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα, στελέχη της PRAKSISμε την Κινητή Μονάδα Εξέτασης θα βρεθούν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, από τις 18.00 έως και τις 22.00 στην Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα) παρέχοντας τη δυνατότητα να ενημερώσουν τους πολίτες για τον ιό του HIV και για τις Ηπατίτιδες, ενθαρρύνοντας τους παράλληλα να εξεταστούν δωρεάν, ανώνυμα και γρήγορα για τις συγκεκριμένες ασθένειες. Η εξέταση αυτή αφορά όλα τα άτομα που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, που υιοθετούν σεξουαλικές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου και φυσικά σε όποιον/α επιθυμεί να εξεταστεί.

Παράλληλα, δυναμικό «παρών» θα δώσουν στην εκδήλωση εκπρόσωποι του Κέντρου Ζωής, ενημερώνοντας τον κόσμο για θέματα που αφορούν τον ιό HIV και το AIDS, καθώς και την ορθή χρήση του προφυλακτικού.

Επιπλέον η PRAKSIS, παράλληλα με την διεξαγωγή δωρεάν, ανώνυμων και γρήγορων τεστ, καθημερινά και χωρίς ραντεβού στις δομές της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης για τον ιό της Ηπατίτιδας Α, Β, C και του HIV μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 800 11 11 600, που λειτουργεί καθημερινά και παρέχει πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη, τη μετάδοση και την εξέταση. Η τηλεφωνική γραμμή στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό και η κλήση είναι δωρεάν και ανώνυμη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter