Θεσσαλονίκη: Εκπρόσωπος του Δήμου καλύπτει πλήρως την επέμβαση των ΜΑΤ στην πλατεία Καλλιθέας

Θεσσαλονίκη: Εκπρόσωπος του Δήμου καλύπτει πλήρως την επέμβαση των ΜΑΤ στην πλατεία Καλλιθέας

Για τη χθεσινή επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στην πλατεία της Καλλιθέας στην Άνω Πόλη τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Δαγκλής, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας.

Απαντώντας στις σφοδρές αντιδράσεις και τα σχόλια που έγιναν για την παρουσία της ΕΛΑΣ στην πλατεία, αλλά και στην κριτική που ασκήθηκε από την Κ. Νοτοπούλου για το θέμα, ο κ. Δαγκλής σημείωσε: 

“Κατανοούμε την πίεση που δέχεται το σύνολο του πληθυσμού από τις συνέπειες και τους περιορισμούς που επιβάλλονται λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, όμως ο σεβασμός των νόμων και των κανόνων είναι απαραίτητος. Η συντεταγμένη προσπάθεια μέχρι σήμερα ήταν επιτυχής διότι μεταξύ άλλων κάθε όργανο της Πολιτείας αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έκαναν το καθήκον τους”.

Αναφερόμενος δε στα γεγονότα της πλατείας Καλλιθέας απλώς… εξήγησε ότι «έγινε κατόπιν καταγγελιών των περίοικων, πέραν όλων των άλλων ζητημάτων ασφάλειας της δημόσιας υγείας και για λόγους διατάραξης της κοινής ησυχίας. Αυτό ορίζει άλλωστε η ισχύουσα νομοθεσία. Είναι καθήκον της Πολιτείας και των οργάνων της να τηρούν τους νόμους και να προασπίζουν τα δικαιώματα όλων των πολιτών».

Για άλλη μια περίπτωση ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για ορισμένους εκπροσώπους του δόγματος “νόμος και τάξη”…

(φωτο αρχείου)

Νωρίτερα, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ (μ-λ) και άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποίησαν πορεία από την Καμάρα, με κατάληξη στην Πλατεία Καλλιθέας, όπου ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική παρουσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter