Θεσσαλονίκη: Ένα βήμα πριν το ολικό lockdown μετά τα 1.288 κρούσματα σε 48 ώρες

Θεσσαλονίκη: Ένα βήμα πριν το ολικό lockdown μετά τα 1.288 κρούσματα σε 48 ώρες

Ιδιαίτερα ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη καθώς το ιδιαιτέρως αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της πόλης επιβεβαιώνεται διαρκώς στη λίστα των ημερήσιων κρουσμάτων.

Μόνο το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν σχεδόν 1.300 νέα κρούσματα ενώ η συνεχόμενη αύξηση των διασωληνομένων τα τελευταία 24ωρα δημιουργεί επιπλέον προβληματισμό για τις αντοχές του συστήματος υγείας αφού η πληρότητα σε νοσοκομεία όπως το ΑΧΕΠΑ φτάνει το απόλυτο (100%).

Την ίδια ώρα, που τα νοσοκομεία έχουν φτάσει για ακόμα μία φορά στο «κόκκινο» και οι αντοχές γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν εξαντληθεί η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ σχέδιο έκτακτης ανάγκης και προβλέπει την ενίσχυση των κρεβατιών ΜΕΘ για κορονοϊό στα νοσοκομεία της πόλης ή ακόμη και τις διακομιδές ασθενών σε άλλους νομούς. 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα μεταβεί το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς». Το απόγευμα ο υπουργός Υγείας θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο υπουργείο Υγείας. 

Η εκτόξευση αυτή των κρουσμάτων οδηγεί την κυβέρνηση να εξετάζει την επιβολή ακόμη αυστηρότερων μέτρων όπως είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας νωρίτερα από τα μεσάνυχτα ή ακόμη και ο περιορισμός των μετακινήσεων εκτός νομού ενώ δεν ενδέχεται η πόλη το επόμενο διάστημα να μπει σε καθολικό lockdown.

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας  στις 8-9 το βράδυ

 Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας εκτίμησε ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter