Θεσσαλονίκη: Ένα σχολείο γιορτάζει με χρώματα τα 150 χρόνια του σιδηροδρόμου (Photos + Video)

Θεσσαλονίκη: Ένα σχολείο γιορτάζει με χρώματα τα 150 χρόνια του σιδηροδρόμου (Photos + Video)

Αφιερωμένη στα 150 χρόνια του σιδηροδρόμου είναι η τοιχογραφία στο 12ο Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης που ανέλαβε το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς και φιλοτέχνησε η Urban Act.

Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν με σπρέι και μπογιές επί τέσσερις ημέρες την πρόσοψη του σχολείου ύψους 8 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων στο πλαίσιο του Thessaloniki Desing Week, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη.

Στόχος του Γιώργου, ενός εκ των δύο καλλιτεχνών, που φιλοτέχνησαν τον τοίχο και ο οποίος υπογράφει τις εικαστικές του παρεμβάσεις με το ψευδώνυμο Life in Color, ήταν να δημιουργήσει μία «ταξιδιάρικη και ονειρική τοιχογραφία», η οποία θα είναι ανοιχτή στον θεατή για να την ερμηνεύσει. «Η τέχνη πρέπει να ιντριγκάρει αυτόν που αντικρύζει το θέαμα. Να τον ζυμώνει και να μην χωνεύει την εικόνα που θα δει μέσα σε τρία δευτερόλεπτα» ανέφερε στη Voria.gr.

Εκμεταλλευόμενος τις διαστάσεις του τοίχου εξήγησε πως χρησιμοποίησε μεγάλους όγκους και σχήματα για να αλλάξει αισθητικά την αρχιτεκτονική του κτηρίου. «Σκοπός μου ήταν να μετατρέψω τον επίπεδο καμβά σε μία πιο γλυπτική προσέγγιση και συνάμα, βέβαια, μινιμαλιστική λόγω των χρωμάτων. Εξάλλου βρισκόμαστε σε σχολείο, αλλά όπου και να δημιουργούσα θα έβαζα χρώματα».







Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter