Θεσσαλονίκη: Ένας ξεναγός πρωτοστατεί στον αγώνα για τη διάσωση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου

Θεσσαλονίκη: Ένας ξεναγός πρωτοστατεί στον αγώνα για τη διάσωση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου

Η πιο εμβληματική μορφή στον αγώνα των πολιτών της Θεσσαλονίκης, είναι ένας …Καβαλιώτης. Ο ξεναγός Ιωάννης Κιουρτσόγλου. Το μεγάλο του όπλο: Οι δωρεάν ξεναγήσεις για να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι συμβαίνει. Το έκανε παλαιότερα για να μην κλείσει το Μουσείο Καβάλας, το κάνει τώρα για τα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο Ιωάννης μίλησε για τον αγώνα του στην ιστοσελίδα freshpost.gr. Πρώτα επεσήμανε ότι έχει να εργαστεί από τον περασμένο Μάρτιο και θεωρεί πολύ δύσκολο να δουλέψουν οι ξεναγοί μέσα στο 2021.

“Το ζήτημα με τις ξεναγήσεις είναι πολυσύνθετο. Εμπλέκονται πολλοί φορείς: Aεροδρόμια, αρχαιολογικοί χώροι, ταξιδιωτικά γραφεία, εστιατόρια κ.α. που σε συνδυασμό με την καθυστέρηση εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας που ανήκουμε μας τραβάει για το 2022″

Αυτήν την εποχή 2500 ξεναγοί παραμένουν άνεργοι και ούτε έχουν λάβει κάποια βοήθεια από την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία προοπτική στήριξης του κλάδου όπως μας τονίζει ο Ιωάννης. Αυτό που τον στενοχωρεί είναι ο τρόπος που φέρονται οι κυβερνώντες στη νο1 βιομηχανία της χώρας.

Στη μεγάλη διαδήλωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης ο Ιωάννης Κιουρτσόγλου είναι παρών. Ανεβαίνει αυθόρμητα σε ένα πεζουλάκι και απευθύνεται με πύρινα λόγια στους συγκεντρωμένους για την αναγκαιότητα τα αρχαία να μείνουν στη θέση τους (IN SITU). Ο κόσμος τον ανταμείβει με θερμό χειροκρότημα.

Όλο το διάστημα πριν από την καραντίνα ξεναγούσε δωρεάν τους πολίτες στα αρχαία στο σταθμό της οδού Βενιζέλου, επισημαίνοντας τη μεγάλη ανάγκη να παραμείνουν στη θέση τους.

“Οι δωρεάν ξεναγήσεις έχουν ιδιαίτερη δυναμική και ευαισθητοποιούν ουσιαστικότερα το κοινό για τη μνημειακή βαρύτητα. Είναι ένα πολιτικό εργαλείο στα χέρια ενός ξεναγού. Με αυτό τον τρόπο ο απλός πολίτης αγαπά περισσότερο το μνημείο και αντιλαμβάνεται τη διάσταση του μέσα στην πορεία του χρόνου. Οι ξεναγήσεις της Κίνησης Πολιτών είναι μία ανώτερη πολιτική πράξη και θεωρώ πως ήταν υποχρέωση μου να τις κάνω ως ενεργός πολίτης αυτής της χώρας”, τονίζει.

Τώρα λέει η υπόθεση των αρχαίων βρίσκεται στο ΣΤΕ και άπαντες περιμένει με αγωνία την τελική απόφαση. Καλή επιτυχία Ιωάννη.

Πηγή: freshpost.gr.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter