Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Θεσσαλονίκη: Ενιαίο φορέα διαχείρισης συγκοινωνιών από το υπουργείο Μεταφορών

Τη βούληση του υπουργείου Μεταφορών για τη δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα εντάσσει υπό τη σκέπη του λεωφορεία, μετρό, θαλάσσια συγκοινωνία και ενδεχομένως -μελλοντικά- τραμ, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολος Αντωνούδης.

Ερωτηθείς αν η ίδρυση ενός τέτοιου φορέα συνεπάγεται οπωσδήποτε την κατάργηση του ΟΑΣΘ, ο κ. Αντωνούδης διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Με βάση τη βούληση του υπουργείου Μεταφορών για τη δημιουργία ενιαίου φορέα, αυτομάτως μπορεί να συμπεράνει κάποιος ότι μπαίνει ένα τέλος σε αυτά που γνωρίζουμε για τον ΟΑΣΘ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΟΑΣΘ ως οργανισμός και εταιρεία, δεν μπορεί να συμμετάσχει σε έναν σχετικό διαγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους, αφότου θα μεταφερθούν στον νέο φορέα [...] Θεωρώ ότι ένας τέτοιος φορέας θα λειτουργήσει καλά, δεδομένου ότι θα αναλάβει τον σχεδιασμό και τη διαχείριση συνολικά των μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης». Ο ίδιος επισήμανε δε ότι για το θέμα της χρηματοδότησης του νέου φορέα θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ETEπ), προκειμένου να γίνει είτε μίσθωση λεωφορείων μέσω leasing είτε και αγορά οχημάτων.

Τον σχεδιασμό για τον ενιαίο φορέα παρουσίασε ο κ. Σπίρτζης σε τρίωρη σύσκεψη, που ολοκληρώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα χτες στα γραφεία της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Στη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν ακόμη θέματα σχολικής στέγης, αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και το ζήτημα της εξέλιξης του έργου του Μετρό, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.