Θεσσαλονίκη: Επανακυκλοφορεί η εφημερίδα «Μακεδονία»

Θεσσαλονίκη: Επανακυκλοφορεί η εφημερίδα «Μακεδονία»

Η κυκλοφορία της ιστορικής εφημερίδας «Μακεδονία» θεωρείται πλέον γεγονός. Μετά από πολύμηνη απουσία επανακυκλοφορεί και πάλι από το Σεπτέμβριο.

Η “Μακεδονία” όπως και η “Θεσσαλονίκη”, είχαν αναστείλει την έκδοσή τους τον Οκτώβριο του 2017, ενώ την ίδια τύχη ακολούθησε και το portal www.makthes.gr. Τότε ήταν και η πρώτη φορά από το 1912 που η πόλη έμεινε χωρίς εφημερίδα.

«Με φόντο αυτό το πρωτοφανές κενό στον χώρο του Τύπου και της ενημέρωσης, 24 από τους εργαζόμενους στο δημοσιογραφικό συγκρότημα της “Μακεδονίας” εξασφάλισαν το δικαίωμα χρήσης των τίτλων των δύο εφημερίδων της Θεσσαλονίκης με αντάλλαγμα τμήμα των δεδουλευμένων που τους όφειλε η επιχείρηση. Στη συνέχεια δημιούργησαν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ).

Την έκδοση της εφημερίδας και τη λειτουργία του portal ανέλαβε εταιρικό σχήμα που ίδρυσε η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, στο οποίο εισήλθαν 20 γνωστοί επιχειρηματίες μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), προσφέροντας τα απαραίτητα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες εργασίες (ενοικίαση γραφείων, σχεδιασμός φύλλου, προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού, στελέχωση ομάδας, σύναψη συμφωνιών συνεργασίας κλπ) για την άμεση έκδοση εβδομαδιαίου φύλλου και τη λειτουργία πολυδύναμου ειδησεογραφικού portal.

Το 11μελές ΔΣ

Από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (16 Ιουλίου) εκλέχθηκε το 11μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Βασίλης Τακάς, πρόεδρος, Μιχάλης Αλεξανδρίδης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, εκδότης, διευθυντής έκδοσης, Χασδάι Καπόν, αντιπρόεδρος, Λεωνίδας Φάκας, αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, διευθύνων σύμβουλος.

Μέλη θα είναι οι: Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος ΕΒΕΘ, Θανάσης Σαββάκης, πρόεδρος ΣΒΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος ΣΕΒΕ, Γιώργος Μπίκας, πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας, Παναγιώτης Μενεξόπουλος, γενικός γραμματέας ΕΒΕΘ, Σταύρος Κουμεντάκης, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της εταιρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter