Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα – Δύο προσαγωγές κι ένας τραυματίας αστυνομικός

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα – Δύο προσαγωγές κι ένας τραυματίας αστυνομικός

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22:00 η αντιφασιστική πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του.

Άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, έριξαν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που είχαν δημιουργήσει φραγμό στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Μεγάλο τμήμα της πορείας κατευθύνθηκε από το παραπάνω σημείο προς την Καμάρα, απ’ όπου είχε ξεκινήσει η κινητοποίηση, ενώ το μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είχε αποσπαστεί νωρίτερα «ανηφορίζοντας» προς το άγαλμα του Βενιζέλου.

Δύο άτομα προσήχθησαν από την Αστυνομία και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι στη διάρκεια των ίδιων επεισοδίων και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές στις βιτρίνες δύο κεντρικών καταστημάτων και σε κάδο απορριμμάτων που παραδόθηκε στις φλόγες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter