Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Είχε πέσει από τη φωλιά του

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση διάσωσης μικρού πελαργού

Επιχείρηση διάσωσης ενός μικρού πελαργού, που έπεσε από τη φωλιά του, η οποία ήταν φτιαγμένη πάνω σε στύλο της ΔΕΗ, στήθηκε από εθελοντές της "Δράσης για την άγρια ζωή" και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ. 

Συγκεκριμένα, φωλιά πελαργών που βρισκόταν πάνω σε στύλο της ΔΕΗ στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, έγειρε, με αποτέλεσμα ένα από τα πελαργάκια που είχαν γεννηθεί σε αυτή να πέσει στο έδαφος. Αμέσως οι περίοικοι επικοινώνησαν με τη "Δράση για την άγρια ζωή" και εθελοντές της οργάνωσης παρέλαβαν το νεοσσό.

Επειδή, όμως, ο κίνδυνος να πέσουν και τα άλλα δύο μωρά ήταν πολύ μεγάλος, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ(Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) πήγε στην περιοχή, κατέβασε τα μωρά και στη συνέχεια ξήλωσε τη φωλιά που είχε γείρει και την αντικατέστησε με καινούργια.

Μέρος της παλιάς φωλιάς μεταφέρθηκε στην καινούρια στεφάνη και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν μέσα τα μικρά πελαργάκια, με τους γονείς τους να περιμένουν μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες αποκατάστασης, από τις στέγες των γύρω σπιτιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.