Θεσσαλονίκη: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια

Θεσσαλονίκη: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια

Λήξη συναγερμού δόθηκε γύρω στις 11.15, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο του κτιρίου από αστυνομικούς κι εκπαιδευμένα σκυλιά, το τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για βόμβα, αποδείχτηκε φάρσα.

Το τηλεφώνημα έγινε μετά τις 8:30 το πρωί, στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών. Άγνωστος έκανε λόγο για μηχανισμό που τοποθετήθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και επρόκειτο να εκραγεί, ενώ ο ίδιος φέρεται να συνέδεσε την απειλή αυτή με τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.

Αξιολογώντας το τηλεφώνημα ως σοβαρό, οι Αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το δικαστικό μέγαρο και την ίδια ώρα αποκλείστηκαν οι δρόμοι πέριξ του κτιρίου, με συνέπεια να προκληθούν συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης στη περιοχή, επηρεάζοντας γενικότερα την κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες κράτησαν πάνω από 1,5 ώρα, διάστημα κατά το οποίο δικαστικοί υπάλληλοι, διάδικοι και λειτουργοί της Δικαιοσύνης κατέφυγαν σε καταστήματα της περιοχής, εισόδους οικοδομών ή όπου αλλού βρήκαν, προκειμένου να προφυλαχθούν από το ψύχος που επικρατεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter