Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο δάσκαλος που έβριζε τηλεφωνικά μητέρα μαθητή

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο δάσκαλος που έβριζε τηλεφωνικά μητέρα μαθητή

Σε_x000D_
φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές_x000D_
Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο δάσκαλος που φέρεται να πήρε το προσωπικό_x000D_
τηλέφωνο μητέρας μαθητή του από το αρχείο του σχολείου, στο οποίο ήταν και_x000D_
υποδιευθυντής, τηλεφωνώντας της επανειλημμένα και βρίζοντάς την αισχρά. 

Η έδρα τον έκρινε ένοχο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και τόνισε πως τα ιδιωτικά στοιχεία μαθητών και γονέων, χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης.

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη πριν μερικά χρόνια, ήρθε όμως πρόσφατα στην επιφάνεια, καθώς με την άρση του απορρήτου που πραγματοποιήθηκε, γνωστοποιήθηκε πως το, άγνωστο, μέχρι πρότινος, τηλέφωνο, από το οποίο δεχόταν τις κλήσεις η ενάγουσα μητέρα, ανήκει στο δάσκαλο και υποδιευθυντή του σχολείου. Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κλήσεις ήταν πολύ συχνές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 24 τηλεφωνήματα που φέρεται να δέχτηκε η μητέρα σε διάστημα 3 ωρών, οδηγώντας την να καταθέσει, τότε, μήνυση κατ’ αγνώστων.

Η απολογία

Ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του ισχυρίστηκε πως η ιδιότητά του δεν του δίνει το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα αρχεία του σχολείου και αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον παρουσιάζουν να την καλούσε συχνά. Η μητέρα του μαθητή, όπως είπε ο ίδιος, είχε κάνει κάποια σχόλια για τη δουλειά του, τα οποία δήλωσε πως δεν ήταν αληθή και αμαύρωσαν την εικόνα του, ενώ παράλληλα έδωσαν αφορμή για σχολιασμό και από άλλα άτομα.

“Μια μέρα, πολύ φορτισμένος, την πήρα τηλέφωνο, την έβρισα, αλλά μετά το μετάνιωσα, ζήτησα συγγνώμη και δεν ξανακάλεσα ποτέ. Περνούσα από το σπίτι της και έσκυβα το κεφάλι από ντροπή”, είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του. Βρήκε, όπως ισχυρίστηκε στη συνέχεια, το προσωπικό της τηλέφωνο από κάποιο φυλλάδιο, το οποίο πέταξε όταν αποκαλύφθηκε πως το τηλέφωνό του αντιστοιχούσε σ’αυτό του “ενοχλητικού καλούντα” και το χρησιμοποίησε μόνο σε εκείνο το συμβάν που περιέγραψε, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα, “ατυχές”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του μαθητή είχε δεχθεί τη συγγνώμη του, και απέσυρε τη μήνυση, ενώ μάλιστα υπογράφηκε μεταξύ τους συμφωνητικό που προέβλεπε να μην την ενοχλήσει ξανά, όμως υπήρχαν ακόμα σε βάρος του κατηγορίες για παραβίαση απορρήτου.

Όταν ρωτήθηκε ξανά για την προέλευση του αριθμού, τόνισε για ακόμη μια φορά πως δεν είχε πρόσβαση σε αρχεία του σχολείου που αφορούν προσωπικά δεδομένα, δήλωση που αμφισβητήθηκε από το ακροατήριο καθώς, όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν λίστες τηλεφώνων-ανάγκης, και ο ίδιος ως υποδιευθυντής μπορεί να ανατρέξει σ’αυτά.

(Πηγή: thesstoday.gr)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter