Θεσσαλονίκη: Καταγγελία ΝΑΡ για ακραία αστυνομική βία και συλλήψεις σε διαμαρτυρία στο τουρκικό προξενείο (Video)

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία ΝΑΡ για ακραία αστυνομική βία και συλλήψεις σε διαμαρτυρία στο τουρκικό προξενείο (Video)

Για νέο κρούσμα αστυνομικής και κρατικού αυταρχισμού χθες Παρασκευή, με την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, τις συλλήψεις και τις προσαγωγές στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης για θάνατο μιας ακόμα απεργού πείνας, της αγωνίστριας δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ, καταγγέλλει το Νέο Αριστερό Ρεύμα, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η σχετική καταγγελία αναφέρει τα ακόλουθα: 

«Η απροσχημάτιστη επίθεση ΜΑΤ και ομάδας «Δέλτα» στη δίκαιη διαμαρτυρία στο τουρκικό προξενείο, η προσαγωγή του μέλους της νΚΑ, Μένιου Ζ. και οι συλλήψεις των δυο πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία, γνωστών για την κοινωνική δράση και προσφορά τους, είναι άλλη μια έκφραση της ακραίας περιφρόνησης της κυβέρνησης προς τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Οι ντροπιαστικές εικόνες της ακραίας αστυνομικής βίας θυμίζουν σε όλους ότι η ελληνική και τουρκική κυβέρνηση παραμερίζουν τις διαφορές τους και συνεργάζονται για την καταστολή των αγωνιστών. Εδώ και μήνες βομβαρδιζόμαστε καθημερινά για τον Ερνοτγάν, πόσο εχθρικός είναι κλπ, αλλά απέναντι σε μια διαμαρτυρία ενάντια στο καθεστώς του που ευθύνεται για το χαμό της αγωνίστριας Ε. Τιμτίκ προκάλεσε μια πρωτοφανή κινητοποίηση της κρατικής μηχανής καταστολής.

Με απαίτηση εξάλλου των εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις των δυο πολιτικών προσφύγων και ασκήθηκε σε βάρος τους δίωξη με κατηγορίες ότι διαταράσσουν τις «φιλικές σχέσεις» της κυβέρνησης με τον Ερντογάν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων να βλέπουν στο καθεστώς Ερντογάν ένα σταθερό σύμμαχο ενάντια στις μαχόμενες δυνάμεις των λαϊκών αγώνων.

Η προσπάθεια απαγόρευσης των διαδηλώσεων και της πολιτικής διαμαρτυρίας, δε θα περάσει. Η σκευωρία σε βάρος των πολιτικών προσφύγων θα πέσει στο κενό. Να σηκωθεί τώρα τείχος αλληλεγγύης για να προστατευθούν οι αγωνιστές και το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται.

Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων πολιτικών προσφύγων.

Αλληλεγγύη στους συναγωνιστές της Εμπρού Τιμτίκ. Ο δίκαιος αγώνας της δε πάει χαμένος, συνεχίζεται, εμπνέει και θα δικαιωθεί.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες σε Ελλάδα και Τουρκία για δικαιώματα, ελευθερίες και ειρήνη, είναι η απάντηση στον εθνικισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter