Θεσσαλονίκη: Κλείνει δημοτικό σχολείο λόγω ακαταλληλότητας

Θεσσαλονίκη: Κλείνει δημοτικό σχολείο λόγω ακαταλληλότητας

Στη λειτουργική αναστολή του 12ου δημοτικού σχολείου λόγω ακαταλληλότητας του λυόμενου κτιρίου, που βρίσκεται στην οδό Μαρία Κάλλας και στη διασπορά των μαθητών σε όμορα σχολεία της περιοχής προχωρά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Η ιστορία έχει λήξει» υποστήριξε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υπεραμυνόμενος της εισήγησης των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου, ότι το ηλικίας 40 ετών λυόμενο κτήριο του 12ου δημοτικού σχολείου είναι ακατάλληλο για χρήση. «Δεν μπορούν να λειτουργούν τα σχολεία σε αυτές τις συνθήκες. Στην επόμενη διετία να μην υπάρχει σχολείο σε αυτές τις παράγκες», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.

Στη συνεδρίαση πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου. Εξέφρασαν την αντίθεσή του στην απόφαση της διοίκησης, με την πρόεδρο του συλλόγου, Δήμητρα Καμπουράκη, να κάνει λόγο για «απίστευτη απογοήτευση και οργή και άδικη μεταχείριση προς τη σχολική κοινότητα του 12ου δημοτικού σχολείου».

«Η λύση που βρήκε η διοίκηση, μόνον λύση δεν είναι. Ξεσπιτώνει μικρούς μαθητές, επειδή δεν κάνει το αυτονόητο: Όπως είχαμε προτείνει από την πρώτη στιγμή, να γίνουν μικρές επιδιορθώσεις στο υπάρχον κτίριο και να ζητηθεί από την Εκκλησία, το κτήριο του παλιού σχολείου το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη» υπογράμμισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης.

Η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, υποστήριξε πως τα παιδιά του δημοτικού θα πρέπει να παραμείνουν μαζί και την επόμενη σχολική χρονιά. «Μία λύση είναι να γίνει μια πρόχειρη επισκευή, ώστε να είναι ασφαλής ο χώρος και να συνεχίσει να λειτουργεί για δύο έτη. Σε αυτό το διάστημα να βρεθεί άλλος υπάρχον χώρος, είτε να δημιουργηθεί άλλο σχολείο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter