Θεσσαλονίκη: Λειτουργεί ξανά το take away μετά τις αντιδράσεις

Θεσσαλονίκη: Λειτουργεί ξανά το take away μετά τις αντιδράσεις

Σε διευκρινήσεις αναγκάστηκε να προχωρήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε με το take away και το drive through μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. 

Η απόφαση που περιλαμβανόταν στο πρόσφατο ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν από τις 3 Νοεμβρίου, στις γκρίζες περιοχές, Θεσσαλονίκη και Σέρρες, προκάλεσε έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια σε επιχειρήσεις take away, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διευκρινήσεις.

Έτσι, μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, αίρεται η απαγόρευση του take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, με διευκρινιστικό ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, που τελούν υπό καθεστώς lockdown, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών. Επιτρέπονται στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69919/2.11.2020, όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Επιστολή στον πρωθυπουργό

Στο μεταξύ 50 σωματεία της χώρας, που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας συνάντηση μαζί του προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα που δημιουργεί στον κλάδο τους το lockdown.

«Η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύμορφη και προερχόμενη από μια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν μπορεί να στηριχθεί με λύσεις αποσπασματικές. Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά και να λειτουργήσει σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον όταν η υγειονομική κρίση παρέλθει» αναφέρεται στην επιστολή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter