Θεσσαλονίκη: «Λόφους» σχηματίζουν τα σκουπίδια

Θεσσαλονίκη: «Λόφους» σχηματίζουν τα σκουπίδια

Λόφους αρχίζουν να σχηματίζουν τα σκουπίδια, ιδιαίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς συνεχίζονται οι καταλήψεις στο αμαξοστάσιο του κεντρικού δήμου, στην Πυλαία, καθώς και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ), στην περιοχή του Φοίνικα, από συμβασιούχους εργαζόμενους των ΟΤΑ.

Για δεύτερη ημέρα, οι συγκεντρωθέντες δεν αφήνουν κανένα απορριμματοφόρο να εκτελέσει δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων, με αποτέλεσμα αρκετοί κάδοι να ξεχειλίζουν από σκουπίδια, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές του κέντρου, λόγω και των καταστημάτων εστίασης.”Οι συγκεντρωθέντες συμβασιούχοι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν σε κανένα απορριμματοφόρο να βγει στους δρόμους για αποκομιδή, παρά το γεγονός ότι η καθαριότητα θα έπρεπε να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς.

Τα μόνα δέκα οχήματα που επέτρεψαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι να βγουν το πρωί από το αμαξοστάσιο ήταν αυτοκίνητα για τη μεταφορά των ΑμΕΑ, για τους παιδικούς σταθμούς και τα νοσοκομειακά απόβλητα.Οι συμβασιούχοι συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ και διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία ακυρώνεται η παράταση των συμβάσεων τους, ενώ δεν έχουν λάβει και δεδουλευμένα. Η διοίκηση του δήμου της Θεσσαλονίκης περιμένει να ολοκληρωθεί η κινητοποίηση για να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων.  “Στις 12 τα μεσάνυχτα λήγει η απεργία, το αμέσως επόμενο λεπτό θα ξεχυθούμε στους δρόμους για να μπορέσει να μπει μια τάξη στην πόλη”, πρόσθεσε ο κ. Ψαρράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter