Θεσσαλονίκη: Λουλούδια στο Μνημείο Ολοκαυτώματος μετά τον βανδαλισμό – Παρών και ο Μπουτάρης (Photos)

Θεσσαλονίκη: Λουλούδια στο Μνημείο Ολοκαυτώματος μετά τον βανδαλισμό – Παρών και ο Μπουτάρης (Photos)

Μ’ ένα λουλούδι στο χέρι πολίτες και φορείς της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από το μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην Πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη, σε μια συμβολική διαμαρτυρία.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον πρόσφατο βανδαλισμό του μνημείου και σε μία προσπάθεια άνθρωποι, κάθε ηλικίας, να δείξουν ότι “δεν σιωπούν και δεν μένουν ουδέτεροι απέναντι στη βαρβαρότητα”.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, αντιδήμαρχοι και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτή Πόλη, Ρία Καλφακάκου, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Βάλτερ Στέχελ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς και εκπρόσωποι της Ισραηλιτικής Κοινότητας.

Ο Γερμανός πρόξενος καταδίκασε το περαστικό, ενώ ο δήμαρχος κ.Μπουτάρης σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως τέτοιες ενέργειες “δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από μια κοινωνία που θέλει να είναι ευπρεπής” και εξέφρασε τη λύπη του για τον πρόσφατο βανδαλισμό του μνημείου.

Με τη σημερινή συμβολική κινητοποίηση και τα λουλούδια που τοποθετήθηκαν οι πολίτες και φορείς της πόλης θέλησαν να προστατέψουν το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter