Θεσσαλονίκη: Mαζική συμμετοχή σε ξενάγηση σε μνημεία της «υπόγειας πόλης» που αποκάλυψε το μετρό (Photos)

«Αυτή η ξενάγηση δε γίνεται για εσάς, αλλά για τα παιδιά σας. Δεν αφορά στο παρελθόν, αλλά στο μέλλον. Η διατήρηση των αρχαιοτήτων στο σταθμό μετρό της Βενιζέλου θα μνημονεύεται με ευγνωμοσύνη από τις επόμενες γενιές και θα εντάξει τη Θεσσαλονίκη στο διεθνή τουριστικό και αρχαιολογικό χάρτη».

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο ξεναγός Ιωάννης Κιουρτσόγλου περισσότερα από 350 άτομα που περιηγήθηκαν και την Κυριακή 27/10, στις 10.30 μ.μ. και στις 12.30 μ., σε μνημεία της «υπόγειας πόλης», τα οποία συσχετίζονται με το βυζαντινό σταυροδρόμι που αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου.

Τις δύο νέες περιηγήσεις διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για τη Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, για τρίτη φορά, εντείνοντας την εκστρατεία της για την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τη συνύπαρξη των αρχιτεκτονικών ευρημάτων και του έργου του μετρό στην καρδιά της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.