Θεσσαλονίκη: Με συνθήματα και πανό περίμεναν τον πρωθυπουργό (video)

Θεσσαλονίκη: Με συνθήματα και πανό περίμεναν τον πρωθυπουργό (video)

Στο ΥΜΑΘ, όπου βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο πραγματοποιούν από το πρωί διαμαρτυρία οι εργαζόμενοι στον όμιλο Καρυπίδη.

Νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν απέναντι από το υπουργείο, ενώ ακολούθως θέλησαν να τοποθετήσουν πανό έξω από το ΥΜΑΘ, ωστόσο η αστυνομία τους το απαγόρευσε.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι αντιδρώντας, προχώρησαν στο κλείσιμο της οδού Αγ. Δημητρίου, η οποία βρίσκεται μπροστά στο κτίριο. 

Η σημερινή διαμαρτυρία των εργαζομένων εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν εδώ και πολλούς μήνες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και ζητώντας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 10.30 στο πρωθυπουργικό γραφείο που στεγάζεται στο ΥΜΑΘ. Εκεί αρχικά τον περίμεναν εργαζόμενοι στον ΟΛΘ, οι οποίοι έχουν ζητήσει από χθες να συναντηθούν μαζί του, χωρίς όμως να έχει κλειστεί ραντεβού.Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού τους ενημέρωσαν ότι, λόγω φόρτου, δεν μπορεί να τους δεχτεί σήμερα ο κ. Τσίπρας και αυτό θα γίνει σε άλλη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό, όμως κάτι τέτοιο δεν τους επετράπη από την αστυνομία.

Διαμαρτυρία με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ πραγματοποιεί και ο Ζαφείρης Τζούτζιας, ιδιοκτήτης καταστήματος υαλικών στην περιοχή της Δελφών στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εξαιτίας των εργοταξίων του Μετρό. Ο κ. Τζούτζιας βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση από το 2009 και σήμερα ήρθε έξω από το ΥΜΑΘ κρατώντας ένα πανό το οποίο αναγράφει: «Κύριε πρωθυπουργέ τι θα κάνετε για εμάς τους επαγγελματίες που μας έχει καταστρέψει το Μετρό».

Να σημειωθεί ότι στις 12.00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down (Ροδοπόλεως 4, Καλαμαριά). Στη 13:00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΔΕΘ – Helexpo από κοινού με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για τη φιλοξενία προσφυγόπουλων, από 12 δομές φιλοξενίας του νομού Θεσσαλονίκης. Εκεί θα βρίσκεται και ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας.

Πληροφορίες και από: www.voria.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter