Θεσσαλονίκη: Ομόφωνα αθώος για την «Παγία» ο Παπαγεωργόπουλος – Στη φυλακή η πρώην δημοτική υπάλληλος

Θεσσαλονίκη: Ομόφωνα αθώος για την «Παγία» ο Παπαγεωργόπουλος – Στη φυλακή η πρώην δημοτική υπάλληλος

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την «τρύπα» που αποκαλύφθηκε στην «Παγία Προκαταβολή» του δήμου.

Το δικαστήριο αθώωσε επίσης τον πρώην γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, όπως επίσης τους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών Αναστάσιο Γερογιάννη, Θεόδωρο Αθανάσαρο και Μιχάλη Ζορπίδη. Την ίδια τύχη είχαν οι κατηγορούμενοι δημοτικοί υπάλληλοι, παρότι για κάποιους εξ αυτών -ανώτερους υπαλλήλους οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου- το δικαστήριο τούς απέδωσε ευθύνες επειδή παρέλειψαν να διενεργήσουν -ως όφειλαν- ελέγχους, που όμως είναι σε βαθμό πλημμελήματος και παραγράφηκαν.

Αντίθετα, ένοχη για απιστία στην υπηρεσία κρίθηκε η επί σειρά ετών διαχειρίστρια της «Παγίας», πρώην δημοτική υπάλληλος, ενώ η ζημιά για τον Δήμο Θεσσαλονίκης προσδιορίστηκε από το δικαστήριο σε 295.460 ευρώ.  Για την καταδικασθείσα, το δικαστήριο αποφάσισε να της αναγνωρίσει το ελαφρυντικό τού πρότερου έντιμου βίου, αλλά δεν της χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και μέχρι τη δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου (δευτεροβάθμιο δικαστήριο), θα παραμείνει στη φυλακή.

Πάντως, οι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας έχουν ακόμη να διανύσουν μακρύ «δικαστικό» δρόμο. Εκκρεμούν δίκες που συνδέονται με την υπεξαίρεση (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κ.α.), ενώ ο πρώτος κατηγορείται επιπλέον για την υπόθεση των «ειδικών εντολών». Οι δύο «επενδύουν» πολλά στον Άρειο Πάγο, όπου έχουν προσφύγει για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, καθώς σε περίπτωση που γίνει τελικά δεκτό το αίτημα ακύρωσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου (Πενταμελές Εφετείο), θα δικαστούν εκ νέου.

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter