Θεσσαλονίκη: Παιδιά κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και χωρίς εξαερισμό (Video)

Θεσσαλονίκη: Παιδιά κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και χωρίς εξαερισμό (Video)

Αίσθηση προκάλεσε μόλις λίγες ώρες μετά το άνοιγμα των σχολείων η καταγγελία του προέδρου της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάση Κοκονά, ότι σε σχολεία της Θεσσαλονίκης υπάρχουν παιδιά που κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες και χωρίς εξαερισμό, όπως επίσης και σε αίθουσες που στήθηκαν σε διαδρόμους και παλιές αποθήκες.

Ο κ. Κοκονάς μιλώντας το πρωί την Τρίτης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, δήλωσε πως το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη είναι οι υπόγειες αίθουσες, τα ωράρια των καθαριστριών τα οποία και δεν καλύπτουν την πρωινή βάρδια, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν σχολεία που έχουν τμήματα των 25 ατόμων μέσα σε «πολύ πολύ μικρές αίθουσες».

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, ανέφερε σχετικά: «Πρέπει οι διευθυντές των σχολείων επειγόντως να μιλήσουν με τον Δήμο της περιοχής τους να βρεθεί χώρος», ενώ πρότεινε εναλλακτικά οι μαθητές να κάνουν μάθημα στην ύπαιθρο. «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε παιδιά να κάνουν μάθημα στο υπόγειο, είναι φρικτό», τόνισε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter