Θεσσαλονίκη: Παραίτηση του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής με «καρφιά» κατά Μενδώνη

Θεσσαλονίκη: Παραίτηση του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής με «καρφιά» κατά Μενδώνη

Το απερχόμενο δεκαμελές ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την παραίτησή του, κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για απραξία και άρνηση επικοινωνίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Ύστερα από επτά μήνες απραξίας και άρνησης επικοινωνίας, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε χθες τις παραιτήσεις μας. 

Ως μέλη του απερχόμενου ΔΣ, έχοντας εργαστεί συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια με στόχο την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΜΜΘ, έχοντας παρουσιάσει δημόσια τον θετικό απολογισμό μας το προηγούμενο καλοκαίρι και έχοντας εξαντλήσει έκτοτε κάθε δυνατότητα εξόδου από το πρόσφατο τέλμα, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας με την ελπίδα η συνέχεια να είναι αντάξια του Μεγάρου Μουσικής που παραδίδουμε: ένα Μέγαρο ανοιχτό, εξωστρεφές, καλλιτεχνικά ανήσυχο, κοινωνικά ευαίσθητο και παρόν στη δημόσια σφαίρα, με όχημα πάντα την τέχνη και τον πολιτισμό».

Υπό κανονικές συνθήκες, η θητεία του δεκαμελούς συμβουλίου θα έληγε το 2022, ωστόσο η νυν ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού αιτήθηκε τις παραιτήσεις των μελών του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter