Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστών για τον Δημ. Κουφοντίνα

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστών για τον Δημ.  Κουφοντίνα

Στο στόχαστρο της ομάδας “Αναρχικές/οί” βρέθηκε την Παρασκευή η Εθνική Σχολή Δικαστών Θεσσαλονίκης, στην Καλαμαριά.

Όπως αναφέρεται σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, “ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, επιλέξαμε να σπάσουμε αυτή τη σιωπή, σπάζοντας την πρόσοψη της Εθνικής Σχολής Δικαστών Θεσσαλονίκης, θρυμματίζοντας τη ‘’βιτρίνα’’ της ‘’ανεξάρτητης’’ δικαιοσύνη”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η υγειονομική κρίση που διανύουμε, αναμφίβολα έχει χρησιμοποιηθεί ως μια πρώτης τάξης ευκαιρία από την ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να υλοποιήσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Όλο αυτό το διάστημα έχουν περάσει από τη βουλή αντεργατικά και αντικοινωνικά νομοσχέδια και τροπολογίες, όπως ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος, ο πτωχευτικός κώδικας, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης μέσα από τον νέο αρπαχτικό εργασιακό νόμο, οι χουντικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων την 17η Νοέμβρη και την 6η Δεκέμβρη και τώρα η προσπάθεια να περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα για την παιδεία.

Τον Δεκέμβρη πέρασε στα ψιλά, τροπολογία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. Μια φωτογραφική τροπολογία για το Δημήτρη Κουφοντίνα κατά την οποία θα έπρεπε να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, όπου κρατούνταν, πριν μεταχθεί στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας. Το εκδικητικό μένος του Μητσοτάκη και του συναφιού του όμως δεν ικανοποιήθηκε ούτε με αυτό που το ίδιο ψήφισε, οπότε προσπέρασαν και τους δικούς τους νομούς. Αντί για τη μεταφορά του στο Κορυδαλλό ο πολιτικός κρατούμενος ουσιαστικά απήχθη από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας και μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού. 

Το πολιτικό προσωπικό της οικονομικής ελίτ και του ΝΑΤΟ ως προς την εύρεση των προφάσεων μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά εφευρετικό αλλά καθόλου πειστικό. Η υπεύθυνη Σοφία Νικολάου, γ.γ Αντεγκληματικής πολιτικής για αυτήν την παρατυπία δήλωσε αρχικά ότι έγινε λόγω του υψηλού ιικού φορτίου στον Κορυδαλλό. Βέβαια σε δεύτερο χρόνο οι υποτιθέμενες ‘’αιτίες’’ για τη μη εφαρμογή του νόμου άλλαζαν ανά δύο μέρες. Γιατί πραγματικά θα περίμενε τέτοιο ενδιαφέρον από τη Νικολάου, η οποία όλο αυτό το διάστημα έχει αφήσει στην τύχη τους φυλακισμένους σε υπερπλήρεις φυλακές χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς καμία αποσυμφόρηση. Η κυβέρνηση ακολουθεί το αυταρχικό μοντέλο και στις φυλακές, με άγρια καταστολή και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων. Το μόνο μέτρο που έλαβε ήταν η αναστολή των αδειών και των επισκεπτηρίων καθώς και η απαγόρευση παραλαβής δεμάτων με αναγκαία αγαθά.

Οπότε για τα κίνητρα τους δεν υπάρχει καμιά ψευδαίσθηση. Απλή, ωμή εκδίκηση. Εκδίκηση όπως ήταν τα 16 χρόνια στο υπόγειο του Κορυδαλλού σε κελιά που σχεδίασε ειδικά για τα μέλη της Ε.Ο 17Ν ο αμερικανοθρεμμένος Χρυσοχοΐδης. Εκδίκηση, όπως οι αρνήσεις των αδειών που βάσει νόμου δικαιούται. Ήταν η εκδίκηση της εξουσίας ως προς το πρόσωπο του πού οδήγησαν ήδη 4 φορές του Δημήτρη Κουφοντίνα να καταφύγει στο έσχατο μέσο πάλης που διαθέτει ο κρατούμενος, την απεργία πείνας. Από τις 8/1 και για πέμπτη φορά που ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας προτάσσει το σώμα του ως τελευταίο ανάχωμα στη λυσσασμένη επίθεση που δέχεται από την κυριαρχία. Προτάσσει την αξιοπρέπεια απέναντι στην χυδαιότητα, την ιστορική μνήμη απέναντι στη λήθη, τη δέσμευση και την πίστη στην υπόθεση απέναντι στις προσταγές των εκμεταλλευτών για δηλώσεις μετάνοιας και αποκηρύξεις της επαναστατικής του δράσης.

Η τακτική του κράτους είναι να καλύψει όσο μπορεί το ζήτημα και να μην ακούσει καθόλου. Προφανώς τα καλοταϊσμένα τσιράκια τους, τα ΜΜΕ, υπακούν χωρίς δισταγμό. Έτσι εμείς ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, επιλέξαμε να σπάσουμε αυτή τη σιωπή, σπάζοντας την πρόσοψη της Εθνικής Σχολής Δικαστών Θεσσαλονίκης, θρυμματίζοντας τη ‘’βιτρίνα’’ της ‘’ανεξάρτητης’’ δικαιοσύνης.

Νίκη στην απεργία πείνας του Δ.Κ

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό.

Δύναμη στους αλληλέγγυους απεργούς πείνας Νίκο Μαζιώτη και Γιάννη Δημητράκη

Αναρχικές/-οι».

Πηγή: Τhestival.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter